ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Binlerce esnafın beklediği Kabine Toplantısı’nın ardından yeme içme sektöründe de bazı tedbirlerde gevşemeler meydana geldi. Yeni normalleşme kararlarını, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçi ağırlayan ALSE Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ndeki işletmeciler değerlendirdi. Misafirlerini ağırlamaya hazır olan esnaf, alınan kararların yüz güldürdüğünü belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından kademeli normalleşme döneminde alınan yeni tedbirleri açıkladı. Uzun zamandır tüm Türkiye’nin merakla beklediği kararlar kapsamında bazı kısıtlamalarda değişikliğe gidildi. Pandemi sürecinde büyük hasar gören yeme, içme sektöründe de kısıtlamalar gevşetildi. Kafe ve restoranlar bir buçuk ay aranın ardından müşterisine kavuştu, masalara servis başladı. Kademeli normalleşme döneminde alınan tedbirler kapsamında işletmeler sabah 07.00 ila akşam 21.00 saatleri arasında müşteri kabul edebilecek.  Masalar arasında 2 metre, sandalyeler arasında ise 60 santimetre mesafe olacak. Açık alanlarda en fazla 3 kişi kapalı alanlarda ise 2 kişi oturabilecek.

“MASALAR HAZIR, MÜŞTERİLERİ BEKLİYORUZ”

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili ALSE Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ndeki işletmeciler alınan yeni kararların esnafa nefes aldıracağını belirterek, mutlu olduklarını söyledi. Kısıtlamaların ardından tüm tedbirlerle birlikte masalarını müşterilere hazır hale getirdiklerini aktaran Nebi Kapçı, “Bir buçuk aydır kısıtlamaların gevşetilmesini bekliyorduk. Dün itibariyle hazırlıklarımızı bitirdik. Kararlar açıklandı ve olumlu sonuçlandı. Bir kapanmayı daha kaldıramazdık.  Açıklanan yeni kararlar bizi mutlu etti. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarımıza dikkat ederek, masalarımızı hazırladık,  müşterilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK”

İşletmeci Şerif Şalvarlı ise, “Pandemi bizi ciddi şekilde sıkıntıya soktu. İnşallah her şey daha güzel olacak. Bu süreci çok sıkıntılı geçirdik. Açılma saatleri açıklandı. Gönül isterdi ki geceye kadar açık olsun. Özellikle Sahil Antalya’daki işletmelere yaz sıcaklarından dolayı akşama kadar çok müşteri gelmiyor. Akşamları açık olmamız gerekiyordu. Bir süre daha sabretmemiz gerekiyor. Pandemi sürecini atlatmak istiyoruz. Her şeyin eskisinden güzel olmasını dört gözle bekliyoruz. Sahildeki işletmeler olarak her türlü rahatlığı ve hizmetleri karşılıyoruz. Müşterilerimize özledikleri manzarayla birlikte eşsiz güzelliği sunmaya hazırız” diye konuştu.

Tüm hazırlıkları bitirerek, müşterilerine en güzel hizmeti sunmak için kapılarını açtıklarını söyleyen işletmeci Hacı Deniz de kararların yüz güldürdüğünü dile getirdi. Türkiye’nin kontrollü ilerlediğini söyleyen Deniz, sezonu iyi atlatmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.