Esnafın rızkını çalan çalışma

Döşemealtı’nın en işlek caddelerinden olan İnönü Caddesi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT tarafından başlatılan kanalizasyon çalışması yaklaşık 8 aydır bitirilemedi. Cadde üzerinde dükkanı olan esnaf ise ASAT'ın bitmeyen çalışmasına isyan ederek yetkililere seslendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından 2023'ün son aylarında Döşemealtı ilçesinin İnönü Caddesi’nde kanalizasyon çalışması başlatıldı. Ancak 2024 Temmuz ayına gelinmesine rağmen ekiplerin yalnızca bir buçuk kilometrelik noktadan çalışmayı tamamlamaması bölge esnafını isyan ettirdi. İlçenin en işlek noktalarından biri olan caddenin araç trafiğine kapanması bölgedeki ticareti durma noktasına getirdi. Çalışmalar sırasında ayrıca zeminin sertliği nedeniyle dinamit patlatan ekipler, vatandaşı canından bezdirdi. Patlamanın etkisi ise ortaya çıkan toz ve taşların evlerine ve iş yerlerine geldiğini söyleyen bölge halkı, Büyükşehir Belediyesi’ne çalışmanın bir an önce bitirilme çağrısı yaptı.


"SİFTAH YAPAMADAN EVE DÖNÜYORUZ"
Cadde üzerinde zücaciye dükkanı işleten Ramazan Alparaslan, "Bu yol tahminen geçen senenin son aylarına falan başladı. Hemen hemen bir seneye yaklaşmış durumda. Burada 2 gün çalışma oluyor, 15 gün olmuyor. Buradaki esnafa bir haftadan beri, belki iki tane müşterimiz geliyor. Burasının araç trafiği olması lazım. Bir de yani hızla ilerlemiyor. Zemin diyorlar. Şikayet etmediğimiz yer kalmadı. Ama şu anda yolun orada ne araç, araca yol veriyorlar, yan tarafta yollar veriliyor. Yola veriliyor ama araç geçecek yol da değil o. Yani tahliye yolları veriliyor, tahliye yolları araç geçecek yol değil. O yüzden de bu yolda şu anda ne araç geçiyor, ne şey. Ben tek ben değil yani. Karşı tarafımızda var esnaf arkadaşlar. 30 tane işçi çalıştırıyor. Hiç kimse burada belki siftah yapmadan, belki herkes böyle tozunu toprağına çekip gidiyor. Bu çalışmayı da bırak herhalde burada çalışan işçi arkadaşlarım herhalde buradan emekli olur giderler. Biz de bu dükkanı kapatır Allah'ın izniyle biz de Hakk'ın namazıyla kavuşuruz" ifadelerini kullandı.


"MÜŞTERİLERİMİZ GELMİYOR"
Bölgedeki bir diğer esnaf Arzu Özcan, geçtiğimiz günlerde tepkisini sosyal medyadan göstermişti. Fırın işleten Özcan, dükkanına teri gelmediğinden dert yanıyor. Özcan, "Yol çalışması nereden baksan 7-8 aydır böyle. Yalvarıyoruz, hani diyoruz ki bir an önce ekibinizi yığın. Tamam, alt kanalizasyon yapılacak. Bitmesi gerekiyor. Bugün olmasa yarın olacak bu işler. Bugün planlama yapıyoruz, yarın planlama yapıyoruz. Üçüncü gün planlama yapıyoruz. Her gün bizi oyalıyorlar. Gıda sektörüyle uğraştığım için toz, pislik olunca müşterilerimiz gelmiyor. 30 elemanımız var çalışan. Buradan rızık yiyoruz. Ama rızkımızı karşılayamıyoruz. Karşılamayınca ne oluyor? Bu bizim iflasımıza, zor duruma sokuyor. Bize deseler ki sizin emeklerinizin karşılığını talep edin, biz verelim, onu da yapmıyorlar. Sadece dalga geçer gibi hareket ediyorlar" şeklinde konuştu.


"BELEDİYE BİZİ UMURSAMIYOR"
Özcan ayrıca, gerekli yerlere şikayetlerini yaptıklarını da anlatarak, "Bütün esnaf toplandık, dilekçe verdik. Gerekenleri anlattık. Belediyeye söylememize gerek yok. Bunun zaten belediye nerede neyin olduğunu çok çok iyi biliyor. Belediye bunu gördüğü halde umursamıyor ki. Halktan yana değil yani. Oy ver, onu yap, bunu yap, kapımızı temizliyoruz, çöpümüzü temizliyoruz, elimizden geldiğince her şeyimizi yapıyoruz. Bir an önce bu kanalizasyon çalışmasını bitirmesini talep ediyoruz. Başka bir şey istemiyoruz zaten biz" dedi.