ESNAF MAĞDUR ÇARE BEKLİYOR

CHP’li Kumluca Belediyesi tarafından Mavikent Sanayi Bölgesi’ndeki esnafların dükkanları için yıkım kararı verildi. CHP’li Belediye’nin esnaftan habersiz sanayi bölgesinin imarını, Tarım ve Hayvan Tesis Alanı statüsüne çevirdi. Esnaf, dükkanlarını boşaltınca yıkım işleminin gerçekleşeceği belirtildi.

CHP’li Kumluca Belediyesi’ne ait Mavikent Sanayi Bölgesi’ndeki esnaf mağdur ediliyor. CHP’li Belediye’nin esnaftan habersiz sanayi bölgesinin imarını, Tarım ve Hayvan Tesis Alanı statüsüne dönüştürmesinin ardından, esnaf dükkanları için yıkım kararı alındı. Esnaf, dükkanlarını boşaltınca yıkım işleminin gerçekleşeceği öne sürüldü. 2017 yılında Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun içinde esnafın, ve dükkanların olduğu sanayi bölgesinin imarını değiştirdiği bildirildi. Esnafa alternatif bir yer tanımayan CHP’li Belediye, esnafa açıklama yapmadan yıkım kararı aldı. Mağdur edilen sanayi esnafı, “Bizim gidecek yerimiz yok” diyerek isyan etti.

“BURADA HER ŞEYİM VAR”

Dükkanı için yıkım kararı verilen ismini açıklamak istemeyen Mavikent sanayi esnafı, “Dün bana tebligat geldi. Yıkım gerçekleştireceklermiş. Burada malzemem, her şeyim var. Yarım saat önce elektriğimi, suyumu kesmek için geldiler izin vermedim. Benim olduğum parsel, yolmuş. Onun için yıkım kararı verdiler. Bize dükkan yeri olarak göstermiyorlar. Belediye, ‘Burayı yıkma hakkım var’ dedi. Bana belediyeden ‘Sözleşmen 2010 yılında feshedilmiştir’ diye bir yazı geldi. Aramızdaki sözleşmede, daha önceden burası sanayiydi. Sanayi statüsünden kaldırmışlar, Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı statüsüne çevirmişler. Burası yıkıldıktan sonra yol ve Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı olacakmış. Yani sanayi amacının dışında bir yer yapılacakmış” ifadelerini kullandı.

“BİZİM GİDECEK YERİMİZ YOK”

Geçen sene de Kumluca Belediyesi tarafından dükkânının yıktırıldığını belirten bir başka Mavikent sanayi esnafı ise, “Geçen sene de benim dükkanım yıkıldı. Önceden buranın imarı, belediyeler birleşmeden sanayi bölgesindeydi. Ama 2017’de Kumluca Belediyesi gelince imarı değiştirdi. Burayı Tarım Hayvancılık Tesis Alanı yapmış.  Esnafların bu olaydan haberi yoktu. Ondan sonra bu ihaleler 3’üncü şahıslar tarafından, seçim zamanında boş yerler satıldı. Bize alternatif bir yer tanımıyorlar. Esnaf olarak mağdur durumdayız. Bizim gidecek yerimiz yok. Dün postayla tekrar tebligat gönderildi. Bugün de yıkım kararı almışlar. Biz belediyeyle zaten mahkemeliğiz. Mahkeme de hala sonuç vermedi. Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı yapılacakmış. 3’üncü şahıslara satıyorlar ve fabrika, hal yapıyorlar buralara” diye konuştu.