ESNAF KEFALETTE KONGRE HEYECANI

Yeni Antalya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Arif Afşin, gazetemizi ziyaret ederek, yaklaşan kongreleri hakkında bilgi verdi. Afşin, ayrıca kredi çekmek isteyen esnafa her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

Yeni Antalya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi kongresinin 18 Mart’ta yapılacağını belirten Yeni Antalya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Arif Afşin, heyecanlı olduğunu dile getirdi. Herkesi kongreye davet eden Afşin, “Yeni Antalya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 18 Mart saat 14.00’te kongresini yapacak. Tüm ortaklarımızı, esnafımızı bekliyoruz. Kongrenin nerede yapılacağı henüz netleşmedi. Çok şakın bir zamanda bu bilgiyi de esnaf dostlarımızla paylaşacağım” dedi.

ESNAF KREDİ DESTEĞİ

İşletme ve yatırım kredisinden bahseden Afşin, “Cirosu 1 milyon 400 binin altında olan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ne (AESOB) kayıtlı esnaflara 175 bin liraya kadar işletme kredisi veriyoruz.  Bunu 1 yıldan 5 yıla kadar vadelerle ödeme imkanı sunuyoruz. Esnafa kredi borçlarını 1 aylık, 3 aylık ya da 6 aylık periyotlarla ödeme seçenekleri sunuyoruz. İşletme kredisinin dışında bir de yatırım kredimiz mevcut. Yatırım kredisi almak isteyen esnafımıza 500 bin TL’ye kadar kredi verebiliyoruz. Bankalarda faiz oranı yüzde 25 iken, bizde yüzde 8.5 seviyesindedir” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ İKİNCİ GRUP”

Esnafa destek olmak istedikleri için çok fazla şart koymadıklarını belirten Afşin, “Kredi çekmek isteyen esnafımızın AESOB’a kayıtlı olması şarttır. Çekeceği limit kadar teminat göstermesi gerekiyor. Şu an biz kooperatif olarak bankalarda 3. gruptayız. Çok yakın bir zamanda hedefimiz 2. gruba yükselmek olacak. O zaman işletme kredimizin limiti 225 bin çıkacak” şeklinde konuştu.

MAHSUM ALTAŞ