Eski Başkan Özçelik’ten haksız kazanç vurgusu

Eski Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik, Martı ve Martı TAG benzeri uygulamalarının korsan taksiciliğe sebep olması, haksız kazanç ve vergisiz gelir elde edilmesine aracılık etmesi sebebiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Eski Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik Martı ve Martı TAG benzeri uygulamalar ile ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIZ”

Suç duyurusu ile ilgili açıklamalarda bulunan eski Başkan Özçelik, “Değerli taksici esnafımızın ekmeğini çalan, emeğini yok sayan, usul ve kural tanımaz Martı ve Martı TAG benzeri uygulamalarının korsan taksiciliğe sebep olması, haksız kazanç ve vergisiz gelir elde edilmesine aracılık etmesi sebebiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Antalya ilinde ulaşım hizmeti verebilmek için gerekli olan toplu taşıma aracı kullanım belgesi, ticari taksi ruhsatı olmaksızın kişilerin taksi hizmeti verebilmesi mümkün değildir. Nitekim ilimizin en büyük sorunlarından birisi de vergisiz, kayıtsız araçların trafikte ‘korsan taksicilik’ olarak adlandırılan hizmetleri vermesidir. Martı TAG uygulaması ile tam olarak korsan taksicilik olarak bilinen belediye izni ve ruhsatı olmaksızın trafikte ücret karşılığında yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Bununla hep birlikte sonuna kadar savaşacağız” dedi.