ESKİ BAŞKAN ESTİ GÜRLEDİ!

Antalyaspor'un eski başkanlarından Mustafa Yılmaz, bir internet sitesinde kendi dönemine yönelik yapılan değerlendirmelere sert tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Mustafa Yılmaz, 2020-2021 sezonu ikinci yarısında başkanlık görevini ifa ettiği dönemle ilgili ligdeki başarısızlık dayanak gösterilerek, şahsına yönelik sistemli, çirkin saldırı ve ithamlarda bulunulduğunu belirtti. Yılmaz, "Bu durum hem şahsımı, hem de Antalyaspor'a büyük tutkuyla bağlı olan taraftarı ziyadesiyle üzmüştür. 23 Şubat 2021 tarihinde başkanlık görevine seçildim. Başkan olmadan önce Türkiye Süper Ligi 2020-2021 sezonu devre arası transfer dönemi kapanmış ve bunun da ötesinde kulübün borçları nedeniyle transfer yasağı getirilmiş durumdaydı."

“ALGI DEĞİŞTİRME ÇABASI”

Yılmaz açıklamasının devamında hedef olarak gösterilmesine sert çıkarak, "Yine bu dönemde tüm dünyayı etkisi altına alan ve on binlerce vatandaşımızın ölümüne sebep olan Kovid-19 pandemisi nedeniyle maçların seyircisiz oynandığı, reklam ve sponsor gelirlerinin çok aşağıya düştüğü, bu sebeple mali olarak zorlandığı bir döneme tekabül etmiştir. Göreve başladığım sırada takımın mevcut kadrosu önceki başkan tarafından kurulmuş ve transfer yasağı ile transfer döneminin sona ermiş olması nedeniyle başkanlığım sırasında transfer yapılması fiilen ve hukuken mümkün değildi. Şayet o dönemki elimizdeki mevcut kadro başarısız görülüyorsa bu konunun sorumlusu ve muhatabının benim olmadığım bilindiği halde hedef gösterilmem, algı değiştirme çabasından başka bir şey değildir” diye konuştu.

“TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK”

Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Tüm bu sorun ve sıkıntılara rağmen kulüp başkansız ve yönetimsiz kalmış, kimsenin çıkmaya bile cesaret edemediği o dönemde, ben ve arkadaşlarım Antalyaspor aşkıyla gönlümüzü ve yüreğimizi ortaya koyarak adeta kayyumun eşiğinden alarak sahip olduğumuz tüm imkanları şehrimizin takımına seferber etmeye çalıştık ve bunu yaptık. Gerek maçlarda stadyumda gerekse ekranlarda bizi destekleyen ve inanan taraftarlarımızın bizlere inancını boşa çıkarmamak adına aylarca gece gündüz demeden tek öncelik ve gündemimiz Antalyaspor diyerek her şeyin 'eksiksiz' olması için olağanüstü bir çaba ile emek verdik."

Kısa dönemde kulübün borçlarını ödeyerek transfer engelini kaldırdıklarını ifade eden Yılmaz, “UEFA lisansını aldık ve bunca zorluklar içerisinde ligden düşmemesi için her türlü özveriyi gösterdik. Üstelik kuruluş tarihi olan 1966'dan beri Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'umuzun ikinci kez final oynaması moral motivasyon ve desteklerimiz sayesinde bizim dönemimizde gerçekleşti” şeklinde konuştu.

“ANTALYASPOR CAMİASINA BİR SAYGISIZLIKTIR”

Yılmaz açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

"Buna rağmen görüyorum ki geçmiş yıllarda Antalyaspor ile ilgili karalayıcı yazılarından dolayı, Antalyaspor derneğinden genel kurul kararıyla ihraç edilmiş bu zat, bu ayrımcılık niteliğindeki yazıları ile öncelikle emeklerimize, gayretlerimize, iyi niyetimiz ardından bu süreçte bizi destekleyen taraftarlarımıza ve büyük Antalyaspor camiasına bir saygısızlıktır. Böylesi bir yazıyı haber değerinde ve niteliğinde kabulümüz mümkün değildir. Tekrardan bilinmesini isterim ki, 30 yılı aşkındır destek verdiğim Antalyaspor'umuza dün olduğu gibi bugün de yarın da Antalyaspor'umuz ve onun güzide taraftarı için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğim. Bu beyanlarımı nihayetlendirirken tekrardan bilinmesini isterim ki, 30 yılı aşkındır destek verdiğim Antalyaspor'umuza dün olduğu gibi bugün de yarın da Antalyaspor'umuz ve onun güzide taraftarı için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğim."

Mustafa Yılmaz açıklamasının devamında, konuyla ilgili yargıya başvuracağını da kaydetti.

HABER MERKEZİ