EŞİTLİK NEREDE?

Antalyaspor Kulübü, Adis Jahovic'e verilen iki maçlık cezaya yapılan itirazın reddedilmesi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'na tepki gösterdi. Makedon golcünün cezasının düşürülmemesi üzerine yazılı bir açıklama yapan Kırmızı-Beyazlılar, eşitlik ilkesinin uygulanmadığını savundu.

"Adis Jahovic için yaptığımız itirazı reddedip kararı onaması futbolda adalet terazisinin eşit tutulduğuna olan inancımızı zedelemiştir" ifadeleriyle başlayan açıklamada, "Daha önce futbolcularımız Sidney Sam ve Amilton Minervino da kırmızı kart gördü ve 2’şer maç ceza aldı. Doğru olduğuna inandığımız Amilton Minervino’nun cezası için itiraz bile etmedik. Ancak, Sidney Sam gibi Adis Jahovic’te de saha içinde haksız cezalandırılmamızın ardından hatayı telafi etmesini beklediğimiz Tahkim Kurulu da maalesef kararı onamıştır. Çok daha sert bir hareket nedeniyle 2 maç ceza alan başka bir kulübün oyuncusunun cezası 1 maça indirilirken, bizim oyuncularımıza aynı iyi niyetin gösterilmemiş olması tam anlamıyla çifte standarttır" sözlerine yer verildi.

JOSEF ÖRNEĞİ VERİLDİ

Antalyaspor, Tahkim Kurulu'na yaptığı savunmada da Beşiktaşlı Josef de Souza'ya yapılan ceza indirimini örnek gösterdi. Brezilyalı futbolcunun, 6. haftada oynanan Denizlispor maçında ayak tabanıyla rakibinin dizine yaptığı sert müdahaleye rağmen 2 maçlık cezanın 1 maça indirilmesinin emsal olması gerektiği belirtilirken, Tahkim Kurulu ise aynı indirimi Antalyaspor'a uygulamadı.

FARUK ÇELİK