"ESERİNİN ÜZERİNDE İMZASI OLMAYAN YEGANE SANATKAR ÖĞRETMENDİR"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanın verildiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Görevi başında şehit düşen Antalyalı öğretmenlerin anıldığı ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirdiği törende konuşan Vali Yazıcı, geleceğin mimarı olan gençlerin öğretmenlerin eseri olacağına vurgu yaptı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve öğretmenler katıldı. Atatürk Anıtı’na sunulan çelenklerin ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, görevi başında şehit düşen Antalyalı öğretmenlerin anılmasıyla devam etti.

“TOPLUMU DEĞİŞİREBİLİRSİNİZ”

Vali Yazıcı, geleceğin mimarı olan gençlerin öğretmenlerin eseri olacağına dikkat çektiği konuşmasında, “Başöğretmen Atatürk’ün ifadesiyle, ‘Gelecek gençlerin, gençler sizin eseriniz olacaktır’ Toplumları değiştirebilen, değiştirip dönüştürebilecek olan az kişi var. Bunlardan birisi liderler ve sayısı çok fazla değil. Diğer grup ise öğretmenlerdir. 28 yıllık meslek hayatımda Anadolu’da bir köyümüzdeki öğretmenlerin o köyü, kasabayı değiştirme hikayelerini gururla dinledim. Ben inanıyorum ki Türk öğretmenlerinin toplumun geleceğe hazırlaması için kendisine inanması yeterli. Anadolu’da anlatılan o hikayeler hala devam ediyor. Tüm öğretmen arkadaşlarımın bu ülkeye faydalı, insani, milli değerlere sahip gençler yetiştireceğine inanıyorum. Bu güzel yolculukta bahtınız açık olsun” diye konuştu.

“İNANÇ VE GÜVENİMİZ SONSUZ”

Öğretmenliğin fedakarca ömrün adandığı bir meslek olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, “Öğretmenlik her şeyden önce bir gaye bir ideal ve ömrün adandığı bir hizmet mesleğidir. Toprağa atılan tohumun, meyve vermesini fedakarca çalışarak beklemektir. Yüce Türk Milletinin varoluşuna baktığımız zaman görüyoruz ki bilgi en büyük gücümüz, ilim kültürümüzü taşıyan bilginlerimiz en güçlü dayanağımızdır. Değişim ve gelişimin büyük bir hızla gerçekleştiği çağımızda, eğitim öğretimde görev alan bizlere özellikle çocuklarımıza gözleriyle ve sözleriyle dokunan siz öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Özellikle insanlığın yaşamını yeniden düzenlemesine sebep olan salgın ortamında öğrencilerimizin ruhsal ve manevi gelişimini içine alan eğitime büyük özen gösterilmelidir. Sizlere olan inanç ve güvenimiz sonsuzdur

Konuşmaların ardından emekli olan öğretmenler adına, temsilcilere plaket takdimi yapıldı. Daha sonra göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Tören, ikili halk oyunun ardından son buldu.

HABER MERKEZİ