ESEN’İN MAKAM ARACINA 'HACİZ'

Konyaaltı Belediyesi’nin, “kamulaştırmasız el atma” iddiasıyla haklarında açılan davayı kaybetmesi ve verilen cezayı ödememesi üzerine, CHP’li Belediye Başkanı Semih Esen’in makam aracı olduğu belirtilen 07 KA 001 plakalı otomobile, haciz uygulamak üzere işlem başlatıldı. Başkan Esen’in girişimleriyle gecikmeli ödenen ceza bedeli sonucunda, haciz işlemi durduruldu.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Edinilen bilgiye göre, Konyaaltı Belediyesi’ne, vatandaşların gayrimenkulünü “kamulaştırma yapmaksızın el attığı" iddiasıyla dava açıldı. Açılan dava sonucunda mahkeme, belediyeyi haksız bularak, tazminat ödenmesine hükmetti. Tüm hukuki uyarılara rağmen ödeme yapılmayınca vatandaşlar, mahkeme tarafından verilen karar doğrultusunda avukatları aracılığıyla Konyaaltı Belediyesi’nde icra takibi başlattı.

MAKAM ARACINA 'HACİZ' KONULDU

Konyaaltı Belediyesi’ne giden icra memurları Belediye Başkanı Semih Esen’in, siyah Mercedes marka 07 KA 001 plakalı makam aracına haciz işlemi uyguladı. Başkan Semih Esen’in girişimleriyle gecikmeli ödenen tazminat bedeli sonucunda, haciz işlemi durduruldu. Öte yandan ödeme işlemini zamanında yapmayan Konyaaltı Belediyesi’nin, mahkemeyi kaybetmekten dolayı ise, 135 bin TL civarında dava ve istinaf harcı ödeyeceği öğrenildi.

BELEDİYE İCRA YOLUNU SEÇTİ

Alacakları için icra yolunu seçtiklerini belirten davacı avukatı Mükerrem Özdemir, “Mahkeme Konyaaltı Belediyesi’ni tazminata hükmetti ve karar kesinleşmişti. Karar neticesinde ödeme yapılmadığı için de icra yolunu seçtik. Belediyenin yaklaşık 450 bin TL ödeme yapması gerekiyordu. Ne yazık ki bunu yapmadı. Hacizden hemen sonra ödeme yaptılar. Ayrıca ana parayı ödemedikleri için en yüksek faizle ödeme yapacaklar” diye konuştu.