EŞ BAŞKANIMIZ ENİŞTEYİ GÖREMEDİM KAHROLDUM

Atasözleri Türk dilinde ve kültüründe önemli bir yer tutar. ‘Böyle başa böyle tıraş’ sözü de yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkar. Ama neyin ne için söylendiği de önemlidir. Çünkü anlamını bilmeden doğru bir kullanım yapmak imkânsızdır. Peki, ‘Böyle başa böyle tıraş’ atasözü ne demek? Cevabı çok basit; “Kişi nasıl biriyse ona uygun biçimde davranılır.”

Antalya’da yerel seçimlerden sonra garabet bir durum ortaya çıktı. Korkuteli’de resmen EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ uygulanmaya başlandı. Belediye Başkanı resmiyette Saniye Caran. Ancak bu sadece görüntü de böyle. Arka planda ise seçilme yeterliliği olmadığı için başkan olamayan eşi Hasan Can Caran, bırakın gölge başkanlığını resmen EŞ BAŞKAN!


Ben her defasında bu sistemi ve görüntüyü eleştirdim. İlçe halkı bu konudan son derece rahatsız. Hatta CHP’li Milletvekilleri bile yaşananlardan haz almıyorlar ama nafile.

Çünkü BİZİM HASAN eline sazı aldığı için bırakmıyor. Devletin temsilcilerine bile brifing vermeye cesaret ediyor, yelteniyor. Yetmiyor Korkuteli Belediyesi’nin mahrem konularını görüşmek için devlet kurumlarından randevu istiyor. Kimisi bu durumu kabul ediyor, devlet işini bilenler ise talebe olumsuz cevap veriyor.


Anlayacağımız ENİŞTE EŞ BAŞKAN ısrarcı. Tabi bu ısrar belli bir noktada işe yaramayabiliyor. Örneğin geçen gün Türkiye Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında Ankara'da toplandı.


Toplantıda Korkuteli’nin kâğıt üzerinde resmi Belediye Başkanı Saniye Caran divana kâtip olarak seçildi. Fotoğraflarda gözüm EŞ BAŞKAN ENİŞTEYİ aradı ama bulamadı. Sanırım birileri “AYIP OLUR” deyip kendisinin görüntü vermesinin önüne geçti.

Tabi ben EŞ BAŞKANIN gölge gibi (YAPIŞIK İKİZ) eşinin yanından ayrılmadığını bildiğim için “Bu manzaraya KAHROLDUM” desem abartmamış olurum. İnanın bir eksiklik hissettim. Ne de olsa alışkanlık!


Buradan CHP cenahına sesleniyorum. Sizlerin de böyle bir görüntüden hoşlanmadığınıza eminim. O zaman birileri artık EŞ BAŞKANA bir dur demeli. Hatta belediyenin resmi işlerine başkan edasıyla müdahalesinin önüne geçmeli.

Aksi halde yarın öbür gün görüşme yaptığı, sözlü olarak anlaşmalar yaptığı iş adamları, müteahhitler ZIRLAMAYA başlarsa vahim olaylar gün yüzüne çıkar. İşte o zaman CHP olarak elde edilen başarıları bir EŞ BAŞKAN için heba etmiş olursunuz.

Benden söylemesi sizden de harekete geçmesi. Aksi takdirde, atasözündeki gibi “Böyle başa böyle tıraş” cümlesi CHP’nin üzerine yapışır kalır.

-------------------

İLLA BİR FACİA MI GEREKİYOR?

İzmir’de yağmurlu havada yaşanan ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği elektrik kablosu kaçağı hala hafızalarımızda. Sizi bilmem ama ben çok etkilenmiştim o olaydan, o ihmalden. Hani atasözlerinden yola çıkmışken bu olay için de ‘Bir musibet bin nasihatten iyidir’ sözü kullanılabilir. Öyle de ders çıkarıp çıkarmadığımız tartışmasız su götürür.

İzmir’deki vahim olay sıcaklığını korurken buna benzer bir olayın Antalya’da da çıkması an meselesi. Hem de şehrin en merkezi yeri KALE KAPISI ile ATATÜRK CADDESİ’nin kesiştiği noktada. Eski Belediye yeni Vakıf İş Hanı köşesinde.

Antalya’da her gün gezintiye çıkan ve yaşanan olumsuzlukları fotoğraflayıp sosyal medyadan paylaşan Süleyman Bulut var. Benim gezgin halim diyebiliriz. İyi ki böyle insanlar var ve şehre sahip çıkıyor.

Süleyman kardeşim Vakıf İş Hanı önünde direkten SARKAN KABLOYU görüntülemiş ve sosyal medyadan yayınlamış. Ne olmuş dersiniz? Koskocaman bir hiç. Yapılan tek bir işlem yok. Kablo sarktığı yerde öylece duruyor.


Ama bizde illaki bir FACİA olacak ki işler yapılsın, önlem alınsın. Yahu kardeşim adamcağız GELİYOR GELMEKTE OLAN demiş, görmüş ve görüntülemiş. Siz de bir zahmet o koltuklarınızdan kalkın ve birazcık iş yapın.

Yoksa olası bir FACİA sonrası “VAH TÜH” demenin kimseye faydası olmaz.