ERSUN YANAL GERİ DÖNDÜ

Kadrolar açıklandığında ilk birkaç saniye yanlış gördüğümü düşündüm. Gaziantep FK ve Beşiktaş maçlarında alınan yenilginin ardından bazı değişikliklere gidilmesini bekliyordum, ancak bu kadarını kimse tahmin edemezdi. Üst üste 2 maç kaybetmiş ve yavaş yavaş tepki seslerinin yükseldiği bir dönemde Bünyamin Balcı'nın yerine henüz hiçbir resmi maça çıkmamış Sherel Floranus, uzun zamandır sahaya inmeyen Fedor Kudriashov ve şans bulduğunda hiçbir varlık gösteremeyen Deni Milosevic isimlerini gördüğümde şaşkınlığım arttı.

Bireysel olarak baktığımızda Beşiktaş maçında yenilen ilk golde Bünyamin Balcı, ikinci golde Fredy ve üçüncü golde de Mukairu'nun direkt hatası bulunuyordu ve bu üç isim formalarını kaybetti.

Ancak bunun yanında Beşiktaş maçının ilk yarısında harika bir oyun ortaya koyulduğunu, maçı kaybettirenin ikinci yarı performansı olduğunu da unutmamak gerek.

Yanal'ın oluşturduğu yeni kadro, Karagümrük karşısında beklenen patlamayı gerçekleştiremedi. İlk yarı Karagümrük'ün tek başına atak yaptığı bir mücadeleye dönüşürken, Kırmızı-Beyazlıların eldiveni Boffin adeta bir mucizeye imza atarak ilk yarının golsüz tamamlanmasını sağladı.

İkinci yarıya Milosevic - Fredy değişikliğiyle başlayan Antalyaspor, oyun anlayışını bir anda değiştirdi. İlk yarıda oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden Kırmızı-Beyazlılar, daha çok hücumu düşünen ve rakip kalede tehlikeler yaratan bir görüntü çizdi.

Yanal'ın 76'daki Mukairu hamlesi Antalyaspor'un hücum gücünü bir kat daha artırdı. Nijeryalı oyuna girmesinin hemen ardından 2 net pozisyona girerken, bu kez kalede devleşen Vivano oldu.

Son haftalarda aradığımız Ersun Yanal performansını Karagümrük deplasmanında gördük. İlk devrede Boffin'in mucize peformansıyla oyunda kalan Antalyaspor, Ersun Yanal'ın hamleleriyle adeta kimlik değiştirdi ve özellikle son yarım saatte galibiyeti kaçıran taraf oldu.