"ERSUN YANAL FARKLI"

Antalyaspor'un başarılı futbolcusu Fredy Ribeiro, Ersun Yanal'ın diğer çalıştığı hocalardan çok farklı olduğunu söyledi. Angolalı futbolcu, Yanal'ın detaylara çok önem verdiğini ve buna göre plan yaptığını vurguladı

2018-2019 sezonunun devre arasında Portekiz'in Belenenses takımından Antalyaspor'a transfer olan ve gösterdiği performansla büyük beğeni kazanan Fredy Ribeiro, Lider Gazete'nin sorularını yanıtladı. Hakkında merak edilen pek çok soruya yanıt veren Angolalı futbolcu, Teknik Direktör Ersun Yanal'dan da övgüyle bahsetti.

Kırmızı-Beyazlılarda Bülent Korkmaz, Stjepan Tomas, Tamer Tuna ve Ersun Yanal ile birlikte çalışma fırsatı bulduğunu ifade eden deneyimli futbolcu, yaşanan değişikliklerin birtakım farklılıklar yarattığını söyledi. Ersun Yanal'ın gelişiyle birlikte detayların daha fazla önem kazandığını ifade eden Fredy Ribeiro, "Ersun Hoca, detaylara çok önem veriyor ve her detayın hem teorisini hem de pratiğini yapıyoruz. Gelişiyle birlikte yaşadığımız en büyük değişiklik, oynarken fark etmediğimiz şeyleri bize hatırlatması oldu. Hocanın bir planı oluyor ve biz bu planı sahaya yanstımaya çalışıyoruz. Hatayspor maçı dışındaki maçlarda hocanın istrediklerini sahaya yansıttık. Bu detaylar doğrultusunda daha başarılı olacağımızı düşünüyorum" dedi.

SEZON HEDEFİNİ AÇIKLADI

Sezon sonu hedeflerinden de bahseden Angolalı futbolcu, "Temelde geçen senenin üzerine çıkmak istiyoruz. Hem bireysel hem de takım olarak böyle olması gerekiyor. Geçen senenin üzerinde bitirmek bizim nihai hedefimiz olacak. Kapasitemiz var, Türkiye liginde 6-7 takım içerisinde olabilirsek ve o kültürle devam edersek, sonrasında daha yukarılara çıkabiliriz. Antalyaspor geleneğiyle birlikte takımı her yıl ilk 5-6 takım arasına getirmek istiyoruz" diye belirtti.

BÜLENT KORKMAZ HAKKINDA İLGİNÇ SÖZLER

Antalyaspor'a transfer olduğu dönemden ve sonrasında formasını kaybetmesinden bahseden Fredy, Bülent Korkmaz'ın kendisine farklı görevler verdiğini ve bu sebeple formayı kaybettiğini hatırlattı. Kendisini 8 ve 10 numara pozisyonlarından iyi hissettiğini, ancak ikinci sezonuyla birlikte farklı bir bölgede görevlendirildiğini ifade eden 30 yaşındaki futbolcu, "O dönem elimden gelen en iyisini yaptım ama zor bir pozisyonda görevlendirildim. Orada güven kaybı yaşadım. Tamer Tuna'nın gelişiyle birlikte formayı alıp düzenli oynamaya başladım. Takım olarak da iyi oynadık. Antalyaspor'un tarihine geçtiğimiz dönemdi. Skora katkılar yaptım, şu anda da bıraktığım gibi devam etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

GELSON DALA SÖZLERİ...

Geçtiğimiz sezon başında transfer edilen, ancak istenen performansı sergilemeyen vatandaşı Gelson Dala'nın da benzer sorunlar yaşadığını belirten Fredy, "Gelson Dala'nın durumu benimle aynı gibiydi. Geldiğimde bana güveniliyordu, o güveni hissetiğim için iyi değerlendirdim. Güveni kaybedince bende de düşüklük oldu. Sonra bana güvenen bir hoca gelince yeniden oynamaya başladım. Gelson Dala 'nın durumu da öyleydi. Portekiz'de iyi performans sergiliyordu. Türkiye'ye geldiğinde belki o güveni bulamadı. Dönünce kendisine güvenen bir yapı içerisine girince performansı da yukarı çıktı. Bir yerde iyiyseniz, geldiniz performansınız düşüyorsa ve dönünce yine yükselişe geçiyorsanız bence burada sorun oyuncuda değildir diye düşünüyorum" sözlerine yer verdi.

"İNİŞ - ÇIKIŞLAR OLABİLİYOR"

Son iki sezonda Gençlerbirliği ve Hatayspor karşısında yaşanan 6-0'lık yenilgiden de bahseden başarılı futbolcu, "Gençlerbirliği maçında 6-0 yenildik, ben sakattım ama Hatayspor maçında ben de oynadım ve kaybettik. Portekiz'de oynarken de Benfica'ya 6-0 kaybetmiştik. Futbolda bunlar olabiliyor ama 6-0 kaybettikten sonra Galatasaray gibi Türkiye'nin en iyi takımlarından birisine gidip orada o reaksiyonu verebildik. Biz orada o skoru kabullenmediğimizi göstermek istedik ve gösterdik. Futbol böyledir. Kötü günler yaşarsınız, sonra iyi günler de olur. Bu tarz iniş çıkışlar olabiliyor" dedi.

CÜNEYT ÇAKIR ÖVGÜSÜ

Afrika'da ve Avrupa'da futbol oynadığını ve her yerde hakemlerin tartışma konusu olduğunu söyleyen Fredy Ribeiro, genelde hakemlerin büyük takımlara karşı daha fazla iltimas sağladığını belirtti. Bu durumu sorun haline getirmemek gerektiğini ifade eden Angolalı futbolcu, "Hakemler de insan. Onlar da hata yapabiliyorlar. Türkiye'nin en yukarı çıkmış bana göre dünyanın en iyi hakemlerinden birisi de Cüneyt Çakır. Kötü niyet olmadığı sürece biz nasıl hata yapabiliyorsak onlar da yapabilir. Hakemi konuşamnın çok doğru olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

KORONAVİRÜS DÖNEMİ

Koronavirüse yakalandığı dönemde yaşadıklarını anlatan Fredy, "Koronavirüsü ağır geçirmedim. Sadece 1-2 gün tat alma duyumu kaybettim. Eşim biraz daha ağırdı. Böyle durumda ailenizi düşünüyorsunuz. Çocuklarım için endişelendim ama çok şükür ağır sorunlar yaşamadık" dedi.

UNUTAMADIĞI MAÇ

Antalyaspor'da unutamadığı maçı ve golünü söyleyen Fredy, "Attığım en güzel golü bu sezon Kayserispor'a karşı kaydettim. Geçen sezon da Beşiktaş'ı pandemi dönüşü 2-1 yenmiştik. Unutulmaz maç olarak onu söyleyebilirim. Amilton, Sinan Gümüş gol atmıştı. Pandemiden önce biz çok iyi bir dönemdeydik. Pandemiden sonra nasıl bir etkinin olacağını kimse bilmiyordu. Beşiktaş'ı çok iyi performansla yenmiştik. O yüzden onu unutamıyorum" diye belirtti.

Küçüklüğünden bu yana Brezilyalı Ronaldo'yu çok beğendiğini söyleyen Fredy, kendi pozisyonunda oynayan Ronaldinho ve Messi de en beğendiği dünya yıldızları olduğunu söyledi.

EN SEVDİĞİ TÜRK ADETİ

Türk yemekleri arasında en sevdiğinin çiğ köfte olduğunu belirten Angolalı, "Evlere ayakkabıların çıkarılmasıyla girilmesi Türklerin sevdiğim bir adeti. Portekiz'de bu çok gördüğümüz bir şey değil. Burada ben de yapıyorum. Hijyenik oluyor ve girilen ortama saygı gibi görüyorum. Çok güzel bir davranış" sözlerini kullandı.

KORAY GEÇGEL