ERSUN YANAL...

Antalyaspor Yönetimi, Tamer Tuna ile yollarını ayırdığı zaman teknik adam seçimini bana bırakmış olsalar, listenin zirvesine Aykut Kocaman'ı yazardım. Kırmızı-Beyazlı yönetimin de aklına gelmemiş olması mümkün değil, ancak Kocaman'ın pandemi döneminde takım çalıştırmak istememesi kendisini listeden direkt düşürüyor.

İkinci sırada kesinlikle Abdullah Avcı olurdu. Antalyaspor ile imza aşamasına gelen, hatta Antalya'ya bile ayak basan Avcı, bir anda ne olduysa oldu(!) ve kendisi için Trabzon'a uçak bileti aldırdı. Karadeniz ekibiyle 2.5 yıllık anlaşma yapan Abdullah Avcı, tam 20 milyon TL kazanacak.

Ve üçüncü sıra...

Kesinlikle Ersun Yanal olurdu. Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Manisaspor'da gösterdiği önemli performansla adını Türkiye gündemine yerleştiren Ersun Yanal; A Milli Takım, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımları çalıştırarak ülkenin üst düzey isimleri arasına girdi.

Ancak son Fenerbahçe macerası beklenildiği gibi olmadı.

Ersun Yanal'ın bir kez daha kendisini ispat etmesi gerekecek. Bunun için de en ideal adres Antalyaspor... Yanal'ın yeniden bu ülke gündeminin zirvesinde kendisine yer bulması için büyük fırsat olacaktır ki bu yüzden yukarıda saydığım isimlerin ardından en doğru tercih olduğunu düşünüyorum.

Antalyaspor'un teknik adam listesinin zirvesinde ise iki isim yazıyordu.

Birisi Abdullah Avcı, diğeri de Ersun Yanal...

Abdullah Avcı ile imza aşamasına geldikten sonra anlaşma sağlayamayan yönetim, Ersun Yanal ismine yönelirken, detayların görüşülmesinin ardından resmi imzayı attı.

Bir kesimde endişeler de var. Ancak bu endişe, Yanal'ın 'kötü teknik direktör' olmasından dolayı değil. Antalyaspor'un bir dönemine damga vuran ve meşhur menajer ile geçmişte olan bağlantısı...

Öncelikle şunu söyleyebilirim ki; Yanal'ın, Antalyaspor'un temeline dinamit koyan ve mevcut borçlarda etkisi buyük olan menajer ile hali hazırda herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Ersun Yanal'ın, Trabzonspor'da çalıştığı dönemde kontak kurulan bu meşhur menajerin, yönetiminin direktifleriyle transferlerde etkin oldu. Trabzonspor dışında da malum menajerin, Ersun Yanal ile beraber çalıştığı başka bir kulüp de yok.

Zaten mevcut yönetim de geçen sezonun devre arasından bu yana olduğu gibi transferde ipleri elinde tutup, transferde tek söz sahibi olacaktır.

Ancak her şeye rağmen Antalyaspor taraftarı şundan emin olsun ki; Antalyaspor'un geçmişte menajerlerle neler yaptığını nasıl ki en yakından takip etmişsem, yine aynısını yapıp bir hata görülmesi halinde tüm açıklığıyla ortaya dökeceğimden de kimsenin şüphesi olmasın.