Ersoy’dan yerel yönetim vurgusu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Döşemealtı’nda sanayici iş insanları ile bir araya geldiği toplantıda, yerel yönetimlerin sadece temel hizmetlerle sınırlı kalmayacağını belirterek katma değer üreten projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Ersoy, “Biz; çok daha geniş ufuklu, katma değer üretmeye odaklı, topyekûn kazanımları çeşitlendirici bir yönetim anlayışına sahibiz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Döşemealtı’nda Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda sanayici iş insanları ile bir araya geldi. Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar’ın ev sahipliğinde yapılan istişare toplantısına AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkanı Adayı Bekir Kıvrım katıldı. ATSO ve AOSB Başkanı Ali Bahar, organize sanayi bölgesi, projeleri ve kentteki sanayi üretimi hakkında bilgi verdi. Bahar, sanayicilerin ulaşım, trafik ve sanayi çalışanlarının barınma sorunlarına dikkat çeken bir konuşma yaptı. Toplantıda, Antalya'nın sanayi ve üretim potansiyeli üzerine önemli konuları ele alındı.


“KIVRIM, İHMAL EDİLMİŞ SORUNLARI ÇÖZMEYE HAZIR”

Bakan Ersoy ise Döşemealtı'nın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşarak, yeni projelerle ilçenin gelişimine katkı sağlayacaklarını belirtti. İmar planlarından tarım ve hayvancılığa, altyapı çalışmalarından sosyal belediyeciliğe kadar geniş bir yelpazede hizmet vaat eden Ersoy, Antalya'nın her alanda daha ileriye gitmesi için çaba göstereceklerini ifade ederek, “Döşemealtı adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nın ihmal edilmiş hangi sorunu varsa onu çözmek için hazır. Ekibiyle birlikte, mevcut sorunların çözümü yanında yepyeni projeleriyle burada.  Döşemealtılı hemşerilerimizin teveccühü ile 1 Nisan’da o ve ekibi ‘Vira Bismillah’ diyecek. Ajandası dolu. Devlet Hastanesi konusu inşallah en kısa sürede çözülecek. Eğitim yatırımlarına ilişkin bir eksiklik yok ama eğitim sürecindeki kimi maddi şikâyetlerle ilgili inşallah belediye merkezli destek kalemleri geliştireceğiz. Henüz denenmemiş kimi hizmet ve eserleri de hızla Döşemealtı’na kazandıracağız” diye anlattı.


“BİR TUĞLA ÜZERİNE BİR TUĞLA NASIL KOYABİLİRİZ ARAYIŞINDAYIZ”

Yerel yönetimlerin sadece temel hizmetlerle sınırlı kalmayacağını vurgulayan Ersoy, katma değer üreten projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek “Biz; çok daha geniş ufuklu, katma değer üretmeye odaklı, topyekûn kazanımları çeşitlendirici bir yönetim anlayışına sahibiz. Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin her bir belediye başkanı; yöresini nasıl daha gelişmiş, daha mamur, daha müreffeh, daha huzurlu kılabileceğinin gündemiyle meşguldür. İlk bakışta yerel yönetimlerin alanı gibi görünmeyen sahalarda bile “Bir tuğla üzerine bir tuğla daha nasıl koyabiliriz?”, bunun arayışındadır. Bakınız; Döşemealtı’daki Antalya Organize Sanayi Bölgesi, 1976 yılından bu yana hizmet vermekte. Burada; yüzde 99'luk doluluk oranıyla, 335 sanayi parselinde, 21 bin vatandaşımıza istihdam sağlanmakta. İstanbul Sanayi Odası verilerine göre ilk 500 sanayi kuruluşu arasında bölgemizden üç kuruluş yer alıyor. Yine Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin sıralamasına göre, bu bölgeden üç kuruluş da ihracatçı firmalar listesinin ilk 100'ünde bulunmakta. Hükümet olarak yıllar içinde OSB'yi geliştirmek için pek çok düzenleme yaptık. 4’üncü Etap Genişleme Alanı için yeni imar planı hazırlanması çalışmaları sürüyor. 5’inci Etap Genişleme Alanı için de kamulaştırma faaliyeti var” dedi.


“DÖŞEMEALTI’NIN REFAHI ARTACAK”

Ersoy, konuşmasının sonunda 1 Nisan’da Tütüncü ve Kıvrım ile elde edecekleri zaferle yepyeni bir Antalya için çabalayacaklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın teveccühü ile Antalya Büyükşehirde Hakan Tütüncü, Döşemealtı’nda Bekir Kıvrım ve diğer 18 ilçemizde de diğer dostlarımız, 1 Nisan sabahı yepyeni bir Antalya için görevlerinin başında olacaklar. Biz de merkezi idare olarak, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Antalya için, Döşemealtı için canla başla çalışacağız. Yaptık, yine yapacağız. Bir belediye, bölgesindeki artı değer üreten her gelişmeyle yakından ilgili olmalıdır. Şehrine, ilçesine, o yörenin insanına katkı getirecek. Antalya Büyükşehir’de Hakan Tütüncü, Döşemealtı’nda Bekir Kıvrım işbaşı yaptığında Organize Sanayi Bölgemiz yerel yönetimin de sinerjisini arkasına alarak çok daha farklı bir ilerleme, büyüme içerisinde olacak. Böylece, daha fazla sayıda Döşemealtılı kardeşimin kazancı, refahı artacak” diye konuştu.


“LİMAN EFEKTİF ÇALIŞMAMAKTA”

Sanayicilerin karşılaştığı ulaşım ve barınma gibi sorunlara dikkat çekerek, özellikle liman sorununun önemine değindiği konuşmasında Ali Bahar ise “Limanımız efektif çalışmamaktadır. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilerimiz bu limana değil Mersin Limanı'na ve İzmir Limanı gibi yerlere ürünlerini götürmek zorunda kalmakta. Bu da büyük bir rekabette bizi geri düşürmektedir. Liman konusu en çok el atacağımız konulardan bir tanesi. Antalya Serbest Bölge Sayın Bakanım o da artık büyüme alanını bitirmiş bir noktadadır. Muhakkak Antalya'ya hemen 1 Nisan'dan sonra çalışmak suretiyle bir serbest bölgeyi muhakkak bir gümrük alanını muhakkak kazandırmak zorundayız. Şu anda serbest bölge tıkanmış durumda. Hiçbir tarafa kıpırdayamıyor. Hiçbir yatırım yapılamıyor ve Türkiye ve Antalya çok büyük buradan bir katma değer kaybına neden oluyor” dedi.

20 YILLIK İMAR PLANI TALEBİ

Bahar, şehrin uzun soluklu bir imar planına ihtiyacı olduğunu belirterek 20 yıllık imar planlaması yapılması önerisini sunarak, “Bir konuyu daha gündeme getirip söz imar durumu artık kangrenin başında geliyor. Antalya'da 50 yıllık bir şey olmasının zor olduğunu biliyorum. Ama en azından 20 yıllık bir imar planı da muhakkak artık şehrimizin gündemine vizyoner bir biçimde konmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bizler burada çalışan bu kadar insanı her gün şehre götürüyoruz. 22 bin insandan bahsediyorum. Ama bizim etrafımızda bir tane toplu konut yaratılmış durumda değil. Sanayicimize lojman alanları kazandırılsa sanayicimiz bu lojman alanlarını yapmaya muktedir” diye konuştu.