ERSİN TATAR: BAĞIMIZ ASLA KOPMAYACAK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ülkesinin Türkiye ile bağlarının kopartılmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu için gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni tarafından karşılanan Tatar, cemiyet müzesini gezdi. Ziyaretini babalar gününde gerçekleştiren Tatar’a gazeteciler cemiyeti tarafından pasta sürprizi yapıldı. Daha önce KKTC’da yaşayan bir vatandaş üzerinde "Ana Vatan Yavru Vatan el ele" yazılı kılıç hediye etti. Türkiye ve KKTC’nin eskiye nazaran çok daha yakın ilişkilerde bulunduğunu söyleyen Tatar, “Türkiye ile bağlarının kopartılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Siyasetimizi ona göre şekillendirmek durumundayız. Benim siyasetim Türkiye’yle yüzde yüz örtüşmektedir. Bunun gururunu yaşamaktayım” şeklinde konuştu.

ANTALYA REKABET İÇİNDE

Cumhurbaşkanı Tatar, Antalya’nın dünyanın en büyük turizm potansiyeli olan şehirlerle rekabet ettiğini ifade etti. Tatar, “Pandemiden sonra büyük bir yükselişe geçeceğiz. Dağlarla denizin yeşile mavinin buluştuğu sıcakkanlı Akdeniz insanları ile Antalya turizme çok farklı özellikler katıyor. Doğu Akdeniz'de, mavi vatanda, hava sahasında hem Türkiye'nin hem de KKTC'nin güvenliği için iş birliğinin daha iyi bir şekilde sürdürülmesi inancındayız” dedi. Bir gazetecinin eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "KKTC halkının iradesi yok sayılırcasına seçimlere müdahale edildi" açıklamasını sorması üzerine Tatar, "Seçimi kaybetmenin belli ki etkisi altında. Hazmedememiş. Seçimler gayet demokratik ve YSK tarafından onaylanmıştır. Bana saldırmalarının sebebi Türkiye Cumhuriyeti ile aynı politikayı paylaşmamdır. İki devleti dünya siyasetine getirdik. Hazmedemedikleri eski siyasetin terk ediliyor oluşudur. Oynanan oyun Kıbrıs'tan Türkiye'yi çıkartmaktır. Ben Kıbrıs Türk halkının menfaatlerini korurken Türkiye'nin de güvenliği ve bekası için bu mücadeleyi yürütmekten dolayı son derece gururluyum” ifadelerine yer verdi.

ROZETİ TAKAN İLK CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanının meslektaşı olduğunu belirten yeni Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, cemiyete bulunduğu ziyaretten dolayı onur üyesi rozeti taktı. Bu rozeti takan ilk Cumhurbaşkanı olduğunu söyleyen Yeni, “ Bu rozeti meslektaşlarımıza takıyoruz. Kendileri Bu rozeti ilk takan Cumhurbaşkanı oluyor. Onur üyeliği belgemizi de ada da takdim etmek istiyoruz. Aynı zamanda ziyaretinden dolayı cemiyetimizin plaketini takdim ediyoruz” dedi.