ERSİN’İN BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Kendisini Türkiye’nin en şansız adamı olarak tanıtan 56 yaşındaki Ersin Akbaş, bu kez de doktorların ihmali nedeniyle kanserin son evresine kadar teşhis konulamayan annesini hayatta tutmak için yaşam mücadelesi veriyor.

Antalya’da yaşayan 56 yaşındaki işçi Ersin Akbaş geçtiğimiz yıl doğumunda adı ve cinsiyetinin yanlış yazdırılmasıyla başlayan hatalar zinciri nedeniyle 5 farklı isimle okulda, askerlikte ve iş hayatında yaşadığı talihsizliklere ilişkin haberlerle tanınmıştı.

İsim karışıklığı nedeniyle 2 kez askere giden ve başkasının yerine hapis bile yatan Ersin Akbaş, şimdilerde ise annesinin sağlık sorunları nedeniyle hukuk mücadelesi veriyor. Ersin Akbaş, 82 yaşındaki annesi Şerife Akbaş’a Zonguldak’ta çeşitli şikayetlerle kontrole gittiğini ancak doktorların ihmali nedeniyle kanser teşhisinin son evrede konulduğunu iddia ediyor.

“AĞRI KESİCİ VERİP GÖNDERMİŞLER”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan Ersin Akbaş, annesi Şerife Akbaş’ın Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yaşadığını anlattı. Akbaş annesi Şerife Akbaş’ın bir süredir çeşitli şikayetleri olduğunu ifade ederek, “Annem Çaycuma ilçesinde yaşıyor. Son zamanlara kendini iyi hissetmiyor, ağrıları oluyordu. Defalarca kez ilçede bulunan hastanelere gitti. Son zamanlarda ağrıları o kadar artmıştı ki, iki günde bir hastaneye gidiyordu ama doktorlar herhangi bir tedavi uygulamamışlar. Anneme midesi için ilaç ve ağrı kesici vermişler” diye konuştu.

“ÖLÜME TERK EDİLMİŞ”

Anne Akbaş’ın özel bir hastaneye de başvurduğunu dile getiren Akbaş, annesine hastanede kansere ilişkin herhangi bir bilgi verilmediğini vurguladı. Akbaş, Şerife Akbaş’ın rahatsızlıkları devam edince Antalya’ya getirildiğini belirterek, “Annemi 22 Mart’ta buraya getirdim. Özel bir hastaneye götürdüm ve anneme şikayetleri doğrultusunda test yapıldı. Annemin dördüncü evre Akciğer Kanseri olduğunu öğrendik. Eğer annemi alıp buraya getirmeseydim birkaç gün içinde ölecekmiş. Annemi resmen ölüme terk etmişler. Çaycuma’da bulunan hastaneler anneme kanser testi yapmamışlar. Eğer yapsalardı ilk ya da ikinci evrede öğrenir annemi kurtarabilirdik” ifadelerini kullandı.

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRÜYOR

Şerife Akbaş’ın yaklaşık bir aydır yoğun bakımda olduğunu aktaran Akbaş, “Annem bu durum nedeniyle bir aydır özel hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Annemle neden ilgilenmediklerini anlamıyorum. Kendisi zaten çok yaşlı, derdini anlatamasa bile daha detaylı inceleme yapmaları gerekirdi. Ben şansız bir adamım ama annemde hayattan yana şanssızmış” dedi.

“EN AĞIR CEZALARLA YARGILANSINLAR”

Akbaş doktorlar ve hastaneler hakkında suç duyurusunda bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

 “Ben bu hastanelere soruşturma açılması için Cumhurbaşkanlığına, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Bu insanların cezalarını çekmesini istiyorum. Devletimizin bu konu ile ilgileneceğine inanıyorum. Annemi kontrol eden tüm doktorların en ağır cezalarla yargılanması ve insanlara örnek olması gerekiyor.”