ERMENİSTAN TERÖRİSTLERİ ARATMIYOR

Ermenistan, Azerbaycan’da bir kez daha sivilleri hedef aldı. Daha önce birkaç kez Ermeni saldırılarının hedefi olan Azerbaycan'ın Gence kentine gece yarısı balistik füzelerle vuruldu. 2’si çocuk 13 sivilin hayatını kaybettiği, 40’dan fazla kişinin yaralandığı belirtilen kanlı saldırının ardından gelen son dakikaya göre Azerbaycan, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü

Azerbaycan ordusu, ateşkese rağmen sivilleri katletmeyi sürdüren Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları geri almak için başlattığı operasyonlara hız kesmeden devam ediyor. Ermenistan, Azerbaycan ile yaşanan Karabağ gerginliğinde dün gece Ermenistan yine sivilleri hedef aldı. Ermenistan ordusu, 11 Ekim’deki saldırısının ardından Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’deki sivilleri orta menzilli balistik füzeyle uykudayken vurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 40'den fazla evin yıkıldığını duyurdu. Öte yandan, Ermeni güçlerinin Gence'deki sivilleri "Elbrus" balistik füzeleriyle vurduğu tespit edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını duyurdu.

AZERBAYCAN, ERMENİSTAN'IN SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ

Son dakika bilgisine göre Azerbaycan’ın, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdüğü öğrenildi. Aliyev, gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, faşist Erivan yönetiminin Gence'ye saldırarak bir daha savaş suçu işlediğini belirtti. Gence ve Mingeçevir'e yapılan namert saldırı sonucu Azerbaycanlıların yaşamını yitirdiğini ve yaralandığını söyleyen Aliyev, saldırıların Azerbaycan halkının iradesini kıramayacağını vurguladı. Aliyev, "Onların yanıtını savaş meydanında veriyoruz. Şehit olan masumların intikamını savaş meydanında alıyoruz ve alacağız. Biz hiçbir zaman sivillere karşı savaşmadık, savaşmayacağız. Biz Ermeni değiliz" dedi.

“ONLARI KİM SİLAHLANDIRIYOR?”

Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlarda Ermenistan ordusuna ait çok sayıda silah ve mühimmatı imha ettiklerinin altını çizen Aliyev, "Bugüne kadar imha edilen ve ele geçiren silahların maliyeti en az 2 milyar dolardır. Fakat yine de silahları var. Sormak gerekir. Onları kim silahlandırıyor? Fakir bir ülkede bu kadar silah ne arıyor? Bugün de onlara kaçak yolla silah gönderiliyor. Biz bu sorulara yanıt istiyoruz." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE YASTA
Sivilleri ve çocukları hedef alan Ermenistan’ın teröristleri aratmadığı kanlı saldırısında Türkiye yasa boğuldu. Ermenistan’ın masum insanları hedef aldığı alçak saldırıyı binlerce kişi sosyal medya hesabından kınadı. ‘Savaşın da bir ahlakı vardır’ diyerek tepkilerini dile getiren vatandaşlar, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik insanlık suçu işlediğini söyledi.

HABER MERKEZİ