ERDOĞAN, 'ROZET' TAKMAYA GELİYOR

Lider TV ekranlarında yayınlanan “Ahmet Demir ile Dobra Dobra” programına konuk olan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, siyasetin sıcak gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Taş “İlerleyen günlerde partimize geçişler olabilir. Rozet takma töreni gerçekleştirilebilir. Antalya’ya hizmet anlamında dürüst ve samimi olan herkese kapımız açık” dedi. Partiye geçişlerin olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 18 Haziran Cuma günü Antalya’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

Lider TV, yaptığı özgün ve ilkeli yayıncılıkta fark yaratmaya devam ediyor. Antalya gündemi ve siyaseti her gün Lider TV yayınlarında izleyiciyle buluşuyor. AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da açıklama yapmak için Lider TV’yi tercih etti. Deneyimli gazeteci Ahmet Demir’in sorularına cevap veren Başkan Taş, gündeme yön verdi.

“ANTALYA’DA BİRİNCİ PARTİYİZ”

Yakın zamanda AK Parti’ye geçişlerin olabileceğini söyleyen Taş, “Biz Antalya’da birinci partiyiz. Ne kadar Büyükşehir’i kaybetsek de Antalya’nın birinci partisiyiz. Bugün seçim olsa AK parti birinci gelir. Dürüst ve samimi olan herkese kapımız açık. İlerleyen günlerde partimize geçişler ve rozet takma töreni olabilir. Grup toplantılarında ya da il başkanları toplantılarında rozet takma töreni olabilir” ifadelerini kullandı. Partiye geçişlerin olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Haziran Cuma günü Antalya’yı ziyaret edecek.

"ASAT SEÇİMLERİNDEN KORKTULAR"

Geçtiğimiz günlerde yapılan ASAT Genel Kurulu’nu CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri terk etmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise 50 dakika boyunca salona gelmemişti. Toplantı salonuna geldikten sonra Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başta olmak üzere Cumhur İttifakı üyelerine sert çıkışlar yapan Böcek’i kınayan Taş, “O gün yaşanan rezaleti kınıyorum. Buna sebep olan Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini kınıyorum. O gün ASAT’ta önemli konular vardı. Bizler 34 AK Parti ve 15 MHP meclis üyelerimizle hemen hemen hepimiz oradayken, diğerleri meclisi terk etti. Böcek, insana yakışmayacak tavırla saygısızca davranışta bulundu. Antalyamıza hizmet etme derdimiz var. Millet İttifakı hizmetten kaçıyor. Kınıyorum, yazıklar olsun diyorum. ASAT’ta yapılacak olan seçimleri kaybedeceklerini anladıkları için kaçtılar. Amaçları seçimi iptal ettirmekti ve bunu da gerçekleştirdiler. İşlerine geldiği zaman erken seçim yapalım diyenler, o gün kaçtılar. Biz o gün çoğunluktaydık” dedi.

"DOĞRUYU PAYLAŞMAKTAN BIKMAYACAĞIZ"

CHP ve Millet İttifakı tarafından sosyal medyadaki yalan yanlış haberlere de tepki veren Taş, yalan paylaşımları düzelterek doğruyu gösterdiklerini söyledi. Taş, “Biz her hafta CHP ve Millet İttifakı’nın sosyal medyada paylaştığı yalan beyanlarını değerlendiriyoruz. Haftanın beyanı yanlış deyip, yanına doğrusunu koyuyoruz. Amaç doğru bilgi vermek. Karşı taraf sürekli iftira ve yalan peşinde. Onlar yalan atmaktan, iftira atmaktan bıkmadı. Biz de doğruları paylaşmaktan asla bıkmayacağız, usanmayacağız. Bizim görevimiz vatandaşlara doğruyu anlatmak. Onlar yalan atacaklar, biz doğruları göstereceğiz” diye konuştu.

“BU YANLIŞTAN DÖNÜN”

Büyükşehir Belediyesi’ndeki işten çıkarmalara da tepki gösteren Taş, şöyle konuştu:

“Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı, ekmeklerinden ettiği bir sürü işçi kardeşlerimiz var. Bunun yanında Büyükşehir’in sürgün ettiği işçi kardeşlerimiz de var. Ben buradan Böcek ve yandaşlarına sesleniyorum. Gelin bu yanlıştan dönün. Ey Millet İttifakı sizin sürdüğünüz yalnızca işçi kardeşlerimiz değil, oradaki işçi kardeşlerimizin ailelerine de eziyet ediyorsunuz. Yapmayın, yazıktır günahtır. Biz iktidar partisiyiz. Ak Parti olarak hükümetiz. Biz hiçbir devlet memurunu yer değiştirmedik, sürgün de etmedik. Böcek kameraların karşısına geçip, ‘Ben 25 yıldır siyasetçiyim, kimseyi sürmedim, işten çıkarmadım’ dedikten hemen sonra seçimi kazanıyor. Binin üzerinde kardeşimizi sürgün ediyor, 2 binin üzerinde kardeşimizi işten çıkardı. 700 güne yaklaştı işçilerimiz grev yapıyor. Buradan Böcek ve yanındakilere net mesaj veriyorum. Sürgün ettiğiniz insanlardan, o işçi emekçi kardeşlerimizle, alnının teriyle para kazanan kardeşlerimize zulmetmekten vazgeçin. Bu siyasete sığmaz. İnsanın ekmeğiyle ve gururuyla oynanmaz. Gündoğmuş’taki insanları Kaş’a, Kaş’taki insanları Gündoğmuş’a veriyor. Bu resmen zulmetmektir” diye konuştu.”

Başkan Taş, Büyükşehir Belediyesi’nde HAK-İŞ tarafından devam eden ve Türkiye’nin en uzun süreli grevi olarak tarihe geçmesini “Büyükşehir Belediyesi’nin utanç tablosu” olarak nitelendirdi. Taş, “Ben bir an önce Muhittin Böcek’in bu yanlıştan dönmesini tavsiyede bulunuyorum. Kendisini uyarıyorum. İnsanları işten çıkarmakla, zulmetmekle eline hiçbir şey geçmez. Şu işçi kardeşlerimizi dikkat al, insan yerine koy ve masaya otur” ifadelerini kullandı.

YAPILAN PROJELER KORUNDU MU?

AK Parti tarafından Antalya’da yapılan projelerin korunmadığını belirten Taş, “Yerel seçimlerden önce ‘Bu zihniyet Antalya’ya hiçbir eser kazandırmayacak’ dedik. Böcek’e teşekkür ediyorum beni yanıltmadı, eser kazandırmadı. Biz Boğaçayı’nı yaptık. Bizim vizyon projemizdi. Yazıklar olsun şurayı bir temizlesinler. Çok mu zor burayı temizlemek. Milleti sağa sola sürmekten, işten çıkarmaktan vazgeçin şurayı temizleyin. Böcek’e bir tavsiyem daha olacak. Bizim 2016’da yaptığımız alt geçit ve üst geçitlerin çizgi çalışmasını bir yapsın. Bir de bizim yaptığımız hizmetlerin üzerine tarih güncellemesi yapmasın. Üst geçitlere 2020 tarihlerini yazdırdı. Hepsinin belgesi var. Finike’de bizim yaptığımız kadınlar plajının ismini Radyofar Plajı olarak değiştirdi. Finike Altuncan Hatun Kadınlar Plajı’nın etrafına ağaçlar dikmiştik o ağaçları bile sulamıyorlar, kuruttular” dedi.

 

“ANTALYA’NIN SİLUETİNİ BOZDU”

Böcek’in Antalya’nın siluetini bozduğunu söyleyen Taş, “Meltem üst geçidi maalesef kuzeyden güneye Antalya’da denizi görebildiğimiz tek yoldu. O yolu alt geçit yapması gerekirken, Böcek, inat ederek Antalya’nın siluetini bozdu. Bizim yaptığımız projede alt geçit vardı, şehrin silueti bozulmayacaktı. O üst geçidi de bizim bıraktığımız parayla yaptı. Biz tramvay için 900 milyon lira Dünya Bankası’nda 10 yıl ödemesiz ve 10 yıl sonra da tramvay hattından kazanılan paralarla ödeyeceği karlı bir kredi kullandık. O kredi şuanda Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarında duruyor. O meltemin önündeki yanlış yaptıkları üst geçidi keşke yapmasalardı. Boğacağını gördük. Antalya’nın utanç tablosu. Hiçbir hizmet yapmanız gerek, yok bizim yaptığımız hizmetlerin boyasını badanasını yapın diye boşuna demedik. Turizmin başkenti Antalya’ya iğrenç görüntü yakışmıyor.

İLÇELERE HASTANE MÜJDESİ

“İktidar partisi Antalya’yı cezalandırıyor mu?” sorusuna Başkan Taş, “Büyükşehir belediyesini kaybettikten sonra asla Antalya cezalandırılmadı. Hükümet olarak yatırımları hayata geçiriyoruz. Antalyamıza Kepez İlçesi Göçerler mahallesinde bulunan 372 dönümlük alana Şehir Hastanesi yapıyoruz. Şehir hastanesi Antalya’da 2023 Ocak ayında hizmete girecek. Cumhurbaşkanımız Ak Parti 7. Olağan İl Kongresi’nde Antalyalılara bir müjde vermişti. Manavgat’ımıza yen bir hastane kazandırıyoruz. Manavgat’a yakışır çok güzel bir hastane geliyor. Antalya’da çok güzel sağlık yatırımları var. Antalyamız yatırım almaya devam ediyor. Yakın zamanda Döşemealtı’nda ve Aksu’da hastanemizin yapılmasıyla ilgili girişimler tamamlanacak” dedi.

BÖCEK'E SESLENDİ

Başkan Böcek’in koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede koltuk arayışına girenleri eleştiren Başkan Taş, “Biz insani durumu ayırıyoruz. Önce sağlık. Böcek’in rahatsızlığında en ufak bir çalışma yapmadık. Biz kendi genel başkanlarından daha çok ilgilendik. Onun yandaşları koltuk pazarlığı yaparken, bizler, “Böcek nasıl tedavi olur’ bunların mücadelesini verdik” dedi.

AK PARTİ’YE GEÇME DEDİKODUSU

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Ak Parti’ye geçme dedikodularının eski yıllardan bu yana şehir efsanesi olduğunu söyleyen Başkan Taş, “Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı siyaset ilkelerine dürüst, temiz ve şerefiyle yapacak herkese gönlümüz de açık, partimiz de açık, kapımız da açık. Bu bir şehir efsanesidir. Ben partimizin Antalya’daki siyasi temsilcisiyim. Ne benimle, ne milletvekillerimizle, ne bakanlarımızla, ne de cumhurbaşkanımızla bir görüşmesi yok” diye konuştu.

CHP’NİN BANKAMATİK MEMURLARI

CHP’li belediyelerdeki bankamatik memurlarına da değinen Başkan Taş, “CHP teşkilatları maalesef zaman zaman tiyatrolara başvuruyorlar. Kapalı Yol’da bazı gençler var. Bunların maaşını Semih Esen veriyor. Bankamatik memuru tıpkı Muratpaşa’daki gibi. Akşama kadar 2 genci konuşturuyorlar ve hükümeti kötületiyorlar. Bunların işi budur, bu tamamen tiyatrodur. Bizler bankamatik memurlarını ortaya çıkaracağız. Herkes sandık önüne geldiğinde gizli oyla istediği partiyi seçecek. Bizler seçimden asla korkan bir parti değiliz” dedi.