ERDOĞAN: RABBİM BİZLERE DE NASİP ETSİN

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 11 kahraman askerimizin naaşlarının getirildiği Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde devlet töreni düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Din uğrunda, vatan uğrunda bu makama kavuşmak her yiğidin karı değil’’ dedi

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Öncelikle şehitlerimizin huzurunda şu musalladan Hakk'a uğurladığımız son buluşmamızda temenni ediyorum ki Rabbim bizleri ismiyle müsemma sevgili habibinin sancağı altında da buluştursun. Tabi şu anda Korgeneral Osman Erbaş komutanımız, komutanlığın ötesinde tevazu ile duruşu ile çok farklı bir insandı. Yanındaki yine kardeşlerimle birlikte çıktıkları bir yolculuk esnasında meydana gelen bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler. Biz bir şeye inanıyoruz. ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz.’ Şimdi biz diri olan bu şehitlerimizle inşallah sevgili habibinin sancağı altında da bir oluruz. Temennimiz budur. Tüm ailelere, ordumuza, milletimize sabırlar diliyorum”

"RABBİM BU MAKAMI İNŞALLAH BİZLERE DE NASİP EDER"

Biz şehitlerimizin tezkiyesine muhtacız. Çünkü onlar bizim için bir yolculuktaydılar ve bu yolculukta mukadder olan ölümle karşı karşıya kaldılar. Hepimiz için mukadder olan bir gerçek var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Din uğrunda, vatan uğrunda bu makama kavuşmak her yiğidin karı değil. Rabbim bunu bizlere mükafat olarak bizlere lütfederse ne kadar güzel. Ben de tüm kardeşlerimden bir Fatiha okumalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ