'BİLDİRİ'N ONLARA HALK DEMOKRASİDEN YANA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili tartışmaların ardından ‘bildiri’ yayımlayan 104 emekli amirale ile ilgili Beştepe'de Değerlendirme Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

 

ART NİYETLİ BİLDİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan eylemin art niyetli olduğunu belirterek, "Bir gece yarısı yapılan bu eylem yönetimi tartışmaları itibariyle kesinlikle art niyetli bir girişimdir. Biz bu amirallerin,  Kıbrıs'tan Karabağ'a kadar verdiğimiz mücadelede bir araya gelerek ülkemiz için destek bildirisi yayınladığını görmedik" diye konuştu.

ANA MUHALEFETE ÇAĞRI

Ana muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Sözde aydın kesimler bir süredir yasamayı, yürütmeyi, yargıyı hedef almaktadır. Demokrasi karşıtı tüm bildirilerin özellikle arkasında yer alan zihniyet, bu defa saffını aynı istikamette belirtmiştir. Ana muhalefet partisini bir kez daha demokrasiden yana tutum almaya çağırıyoruz" diye konuştu.

DEMOKRASİ VURGUSU

Bu tarz bildirilerin demokrasiye zarar verdiğini belirten Erdoğan, "Türkiye'de demokrasiye her saldırı bu tarz bildirilerin ardından gelmiştir. Merhum Menderes'e böyle yapmışlardır. 12 Eylül'den önceki hükümetleri aynı yöntemle sindirmeye çalışmışlardır. Milletimiz, kimin demokrasinin yanında durduğunu, kimin darbecilerin yanında durduğunu görüyor" şeklinde konuştu.

MONTRÖ AÇIKLAMASI

Montrö ile ilgili bir gelişme olmadığını söyleyen Erdoğan, "Montrö'den çıkmakla ilgili bir çalışmamız yoktur. Fakat gelecekte böyle bir sonuç çıkarsa önümüze gelen her şeyi detaylıca değerlendirmekten de kaçınmayız" dedi.

HABER MERKEZİ