ERDOĞAN’I, ERDOĞAN İLE KIYASLAMAK

Sevgili arkadaşlar, bildiğiniz gibi mecliste bütçe görüşmeleri cuma günü bitti ve 2022 bütçesi kabul edildi. Ancak; görüşmeler sırasında muhalefet partilerinden başta CHP ve HDP olmak üzere çirkeflikler izledik.

***

Sayın muhalif seçmen arkadaşlar! Tamam siyasi görüşünüze saygım sonsuz. Bunu asla tartışmazdım. Ancak iş çığırından çıktı. Meclise gönderdiğiniz başta Bay Kemal’in yaptığı hayasızca el hareketi sizi hiç mi incitmedi? Haberlerde o görüntüleri görünce; eşinizden, dostunuzdan, çocuklarınızdan, utanmadınız mı? Bu zevatları bizi temsil etmesi için gazi meclise neden gönderdik diye kendinize sordunuz mu hiç?

***

Her şartta PKK ve FETÖ’ye desteğini açık açık belirten muhalefetin; ahlakımızı dezenformasyona uğratması sizi hiç mi rahatsız etmedi? Yarın; aynı hayasızca hareketi yedi yaşında çocuğunuz size yaparsa ne yapacaksınız? Ya da size “Çakal” derse; Ne cevap vereceksiniz?

***

Ha! derdiniz dolar ise; Erdoğan’dan önce dolar her sene ikiye katlıyordu. Bu gerçeği daha önceki yazılarımda defalarca yazdım. Hatta benim o yazılarımda belirttiğim gibi iki hafta önce Ak partili Cahit Özkan bu gerçeği dile getirdi. Ak parti iktidarından önceki on dokuz yılda doların altı bin küsur kat arttığını söyledi.

***

Söyledi söylemesine de muhalefet bu gerçeği de tiye aldı. Sulandırmaya çalıştı. Muhalefetin tiye aldığı, sulandırmaya çalıştığı bu durumun gerçekliğini; yaşı 35-40’ın üzerine olan herkes biliyor. Ha! Ben balık hafızalıyım; unuttum o günleri diyen varsa da, Onlara da şifalar diliyorum.

***

Bundan bir yıl kadar önceki yazılarımda bile, “Eğer, Erdoğan iktidarda olmasa idi; dolar şu anda en az doksan lira olurdu” diye yazmıştım.  Hesap ortada yazdıklarımın arkasındayım. Doların şuan 17 liraya dayanması; başarısızlık değil, tam başarıdır.

***

Gelelim asgari ücret meselesine.

***

Malumunuz asgari ücret açıklanmadan önce işçiler ile yapılan anketlerde çoğunluk; üç bin yedi yüz elli ile dört bin lira arasında beklentilerinin olduğunu söylemişlerdi.

***

Ve işçilerimizin beklentisinin üstünde bir rakam açıklandı. Asgari ücret ile çalışan çevremdeki insanlar açıklanan rakamdan gayet memnunlar. Hatta eşi ile birlikte asgari ücretli çalışan bir arkadaşım; “Agi ile birlikte evime aylık on bin lira para girecek, daha Allah’tan belamı mı isterim?” dedi.

***

İşçi halinden memnun. Meral hanımda memnunmuş. O’nun memnun olma sebebi ise; meğerse Meral hanım asgari ücret dört bin lira olmalı demişmiş de; O yüzden dört bin iki yüz elli lira olmuş!

***

Ancak; CHP yine mutlu olmamış. Onların mutsuz olma sebebi ise; geçen sene asgari ücret 384 dolarmış, açıklanan yeni asgari ücret rakamı o kadar dolar etmiyormuş.

***

İyi de arkadaşlar! Erdoğan’dan önce asgari ücret 120 dolar civarında idi. Hatta 97 dolara kadar düştüğü zamanlar oldu.  150 doları ise; hiç geçmedi.

***

Asgari ücreti 400 dolarlara kadar çıkaran Erdoğan’dır. Siz değilsiniz. Siz ona bakın ve Erdoğan’ı Erdoğan ile kıyaslamak yerine kendiniz ile ve geçmiş hükümetlerle kıyaslayın.