ERDOĞAN, BÖCEK’E KAPILARI KAPATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, seçimler için canla başla çalışarak sahaya inilmesi talimatını verdi. İsim vermeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hiçbir eser üretmediğini ve suya yapılan zamları da eleştiren Erdoğan, “Yerel yönetimlerde durum hiç iç açıcı değil” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü süre boyunca başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devlet yetkilileri seferber olmuştu. CHP’li yetkilileri ise koltuk savaşları ile Böcek’in ölümü için hesaplar yapıyordu. Yaşanılan bu gelişmelerin ardından AK Parti’ye geçeceği söylenen Böcek, Erdoğan’ın sözleriyle veto yemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Erdoğan, isim vermeden CHP’li Muhittin Böcek’in Antalya’ya bir çivi dahi çakmadığını söyledi. Öte yandan başta Antalya, Ankara ve İstanbul olmak üzere suya yapılan zamları eleştiren Erdoğan, “İnşallah en kısa zamanda Antalyamız potansiyelini hak ettiği şekilde kullanabileceği günlere ulaşacağını düşünüyorum. 19 yıldır tüm samimiyetimizle çalıştık, çalışıyoruz. Yerel yönetimlerde durum hiç iç açıcı değil. Suya yapılan zamlar ortada. Allah'ın nimetini hangi fiyatlarla sattıklarını gördük. Antalya, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere suya yapılan zamlar vatandaşı zor duruma sokuyor. Belediye yönetimi değişen pek çok yerde olduğu gibi Antalya’da da bırakın yeni yatırımı, eskiden yapılanlar bile yürütülmemektedir” dedi.

HİZMET DEMEK AK PARTİ DEMEK

Antalya’nın hizmete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Antalyalı 6 milletvekilimiz salı, Çarşamba ve perşembe günleri Ankara’da olması lazım. Diğer günlerde ise Antalya’da bulunmaları gerekiyor. Benim milletvekili arkadaşlarım dağ taş demeden her yeri dolaşmaları lazım. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları hep birlikte Antalya'nın altını üstüne getirmeniz lazım. Belediye başkanlarımız aynı şekilde, tüm ilçeleri dolaşmaları gerekiyor. Biz şimdiden 2023'ün başlangıcını verdik. 2023'de Cumhurbaşkanı'nı seçiyoruz, milletvekilleri sayımızı daha da artırıyoruz. Bu kadar güzel bir şehrin hizmete ihtiyacı var. Bu hizmeti AK Parti'den başkası getiremez” diye konuştu.

Eser siyaseti yaptıklarını dile getiren Erdoğan, “Ülkemizdeki muhalefet partilerinden hiçbirinin eser ve hizmet siyasetlerine örnek oluşturabilecek vizyonları olmadığını milletimize anlatmamız lazım. Hep söylüyorum; eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. 81 vilayette eserleri olan bir partiyiz biz” şeklinde konuştu.

BÖCEK AK PARTİ’YE KABUL EDİLMEYECEK

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in koronavirüs tedavi süresi boyunca başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet yetkilileri seferberlik ilan etmişti. CHP’nin Antalya’daki yetkilileri ise koltuk savaşları yaparak Böcek’in ölüm döşeğinde olmasını fırsat bilmişti. Hastalığı atlattıktan sonra yayınladığı bir mesajla koltuk savaşı yapan partililerine sitemde bulunan Böcek’in AK Parti’ye geçeceği konuşuluyordu. Başkan Böcek’in hiçbir hizmet üretmemesiyle birlikte suya yaptığı zamlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştiri hedefinde oldu. Erdoğan’ın su zamları ve yerel yönetimler eleştirisi, Böcek’in AK Parti’ye kabul edilmeyeceği şeklinde yorumlandı.