ERDOĞAN’A BÜROKRATİK DARBE GİRİŞİMLERİ

Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken;  “Erdoğan’da ne azim, ne akıl, ne dirayet varmış arkadaş. Onun yerinde başkası olsa kafayı yerdi” dedi. Hakikaten de Erdoğan’ın siyasi hayatına özetin özeti olarak baktığımızda hep mücadele ile geçtiğini görüyoruz.

***

Cezaevine göndermeler, artık muhtar bile olamaz manşetleri atmalar, milletvekili yapmamalar, Cumhuriyet mitingleri, Gezi Olayları, 17-25 darbe girişimi, mit tırları komplosu, mit müsteşarı üzerinden Erdoğan’ı cezaevine atma planları, Cumhurbaşkanı olma, olma tehditleri! 15 Temmuz hain darbe girişimi, en sonunda da; ÖSYM skandalı gibi.

***

ÖSYM skandalı daha önce defaten dile getirdiğimiz “bürokratik darbe”nin bariz örneğidir. Bürokratik darbe; atanmışların, seçilmişlere komplo kurmasıdır. Seçilmişlerin icraatlarını gölgeleyerek, karalayarak, devlete duyulan güveni sarsarak hükümeti düşürme girişimidir.

***

Recep Tayyip Erdoğan yıllardır bizzat kendi atadığı veya atadıklarının, atadıklarının darbe girişimi altındadır. Benim gözümde; halkımız ve Erdoğan için hali hazırda en büyük tehdit bu atanmış kişilerdir.

***

Bir ilin valisinin veya herhangi bir kurum müdürünün personeline mobbing uygulaması bile hükümete karşı bürokratik darbe girişimidir. Çünkü; mobbinge uğrayan devlet memurları sırf başlarındaki valinin, müdürün değişmesi için, seçim zamanı muhalefete oy verebilirler. Bunu yirmi beş yıllık memuriyet hayatımda bizzat yaşadım. Gördüm.

***

İster ÖSYM adı geçen yayın evinden soruları almış olsun, ister yayın evine ÖSYM’den soru sızdırılmış olsun; olayın asıl failleri ÖSYM’deki atanmış kişi veya kişilerdir. İyi de; Erdoğan atadığı kişilerin kim olduğunu bilmiyor mu diye haklı bir soru sorabilirsiniz.

***

Cevap vereyim; bilemez arkadaşlar. Küçücük bir ilçede bile, kaymakam; mahiyetinde çalışan ve parmakla sayılacak kadar az olan, ilçe müdürlerinin, amirlerinin, memurlarının ne halt yediğini bilemezken, Erdoğan; binlerce bürokratı, milyonlarca memuru nereden tanısın bilsin.     

***

SON SÖZ

ÖSYM skandalının FETÖ ile bir ilişkisi var mıdır yok mudur, yoksa; kişisel bir çıkar uğruna mı yapıldı tartışmaları da devam ederken ilk bulgulara bakınca oklar yine FETÖ’yü göstermektedir. Yapılan araştırma ve soruşturma sonrasında gerçeği hep birlikte öğreneceğiz.

Devlet kurumları içerinde Erdoğan’a bürokratik darbe yapmaya çalışan tonlarca kişi var. Bunu açık ve net biliyoruz. Sağlık ve huzurla kalmanız duasıyla…