“ER MEYDANLARINDA BOŞUNA EMEK VERMİŞİZ DEMEK Kİ!”

Türk’ün İlk Er Meydanı Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivan Ali Gürbüz’ün annesi ve eşinin güreş sahasına alınmaması skandalı yaşandıktan sonra Ali Gürbüz’den olayla ilgili ilk açıklama geldi.

Kırkpınar'dan daha eski olduğu belirtilen ve "Türk'ün ilk er meydanı" olarak adlandırılan Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde müsabakalar tüm heyecanıyla devam ederken, skandal bir gelişme yaşandı. Elmalı Güreşleri’nde 4. turda rakibi İsmail Koç’a tartışmalı bir şekilde yenilerek güreşlere veda eden Başpehlivan Ali Gürbüz’ün annesi ve eşinin güreş alanına alınmadığı öğrenildi. Ayrıca bu skandal olayın yanı sıra, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek de tarihi güreşlere davet edilmedi. Başpehlivan Ali Gürbüz’den olayla ilgili ilk açıklama geldi.

“RECEP GÜRBÜZ'E DE Mİ SAYGINIZ KALMADI!”

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında seyircisinden özür dileyerek üzüntüsünü dile getiren Ali Gürbüz, “Öncelikle bugün yenilerek seyircilerimi hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Ama cumartesi günü başkanımızın güreşlere davet edilmemesi, akabinde 1. tur kura çekimine çağrılmamasıyla başlayan ve sineye çektiğimiz olaylar. Ailemin, annemin, eşim ve oğlum Recep Gürbüz'ün sahaya alınmamasıyla tahammülüm kalmadı ve öfkemi kontrol edemedim. Saha içinde yaşadığımız sıkıntılı anlar neticesinde güreşten tamamen koptum. Konsantrasyonum bozuldu. Her sporun doğasında olduğu gibi güreşte de kazanmak kaybetmek vardır. Bu yazdıklarım yenilgiyi bir kılıfa oturtma girişimi değildir. Ben şahsıma yapılan bir hareketi sineye çekebilir sabır gösterebilirim. Ama başpehlivan kızı, başpehlivan eşi ve başpehlivan annesi olan tarihimizdeki tek kadın annemi, sahaya kasıtlı olarak almamaları beni çileden çıkardı. Hadi bana Türkiye Cumhuriyeti başpehlivanı olarak saygınız yok! O Elmalı sahasının başucunda yatan Antalya'ya ilk kemeri getiren Recep Gürbüz'e de mi saygınız kalmadı! 20 yıldır bu sahaya gelip kapıda karşılanan babamın emaneti annemi içeriye almıyorsunuz. Biz bu er meydanlarına aile olarak yarım asırdır hizmet ediyoruz. Hep ilkleri başardık, sayısız başarılarımızla mutluluk yaşattığımız memleketimize, kapımızın önündeki güreşe giremiyoruz! Kimleri nasıl karşılayıp başköşeye oturttuğunuzu da görüyoruz. Biz yıllarca bu er meydanlarında boşuna emek vermişiz demek ki! Gerçekten çok yazık! Elmalı Belediye Başkanı'nı, başkan yardımcısını ve bu işe sebebiyet verenleri esefle kınıyorum. Takdiri aziz seyircime yüce Türk milletine bırakıyorum” diyerek duygularını ifade etti.

ÖMER İŞLEK'TEN AİLEYE ZİYARET
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Ali Gürbüz ve ailesini ziyaret etti. Öte yandan Ali Gürbüz'ün antrenörü Hikmet Tuğsuz ziyaret esnasında çekilen fotoğraf karesini sosyal medya hesabında, "Bizi yıkabilirler ama aile bağımızı asla... Biz kocaman bir aileyiz" notu ile paylaştı. 

GÜREŞLERİ MAGAZİNE ALET ETTİLER 

Survivor 2021 Ünlüler Takımı yarışmacılarından Batuhan Karacakaya, Aleyna Çalışkan ve İlayda Şeker’i 669. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk tarafından özel olarak davet edilmeleri büyük tepki toplarken, İsmail Balaban ile olan dostluğu ile bilinen Batuhan Karacakaya kıspet giyerek Balaban ile er meydanına indi. Bu olay sonrasında ise Elmalı Güreşleri'nin magazin malzemesi haline getirilmesi güreşseverler tarafından büyük tepki topladı.