ER MEYDANI

Benim aklım erdiğinden beri ülkemde ne zaman genel seçim olsa, aradan bir yıl geçmeden muhalefette kalan partiler ‘’erken seçim isteriz’’ naraları atarlar. Kemal Kılıçdaroğlu da bu geleneği hiç bozmadı. CHP Genel Başkanlığı koltuğuna getirildiğinden beri, her genel seçim sonrasında maharetmiş gibi “Erken seçim isteriz naraları” attı, hala da atıyor!

Sayısını ben unuttum ama Kılıçdaroğlu CHP'nin başına getirileli sekiz, on seçim yapıldı ve de hepsini kaybetti... 2019 yerel seçimlerinde bazı büyükşehir belediyelerini CHP'nin almış olması sizi yanıltmasın. Çünkü CHP, bu büyükşehirleri HDP seçmeninin oyları ile aldı.

Şu an Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere; Adana, Mersin, İstanbul gibi büyükşehirlerin belediye başkanları HDP'nin oyları ile o koltuklarda oturuyorlar. Kaldı ki, CHP'nin başkanlığını aldığı bazı büyükşehirlerde, belediye meclis üyeliğinin çoğunluğunu Cumhur İttifakı aldı.

Diğer bir konu: 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde, Türkiye genelinde belediye başkanlarının aldığı oy oranı bazında bile düşünürsek; Cumhur İttifakının oy oranı yüzde 52'dir. Bir başka konu da CHP’ye geçen belediyelerdeki halk, CHP yönetiminden hiç memnun değil. Yapılacak ilk genel seçimlerde bu durum Cumhur İttifakı lehine sandığa yansıyacaktır.

CHP'ye yakınlığı ile bilinen bir anket şirketinin yaptığı araştırmaya göre bile halkın yüzde 40'ı erken seçim istiyor, yüzde 60 ise erken seçim istemiyor. Bu anket bile üç aşağı beş yukarı Cumhur İttifakının oy oranının yüzde 60 civarında olduğunun göstergesidir.

Peki, tüm bunları Millet İttifakı partileri bilmiyor mu da erken seçim istiyorlar? Biliyorlar arkadaşlar, biliyorlar… Hem de sizden benden daha iyi biliyorlar ama amaçları seçim falan kazanmak değil! İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde, iktidarın enerjisini seçime odaklandırarak Türkiye'yi zor bir duruma sokmak!

Girdiği her seçimi kaybeden, kendisinin genel başkanlığı döneminde iki defa Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılan ve ‘’ER MEYDANINA’’ yüreği yetip Erdoğan’ın karşısına çıkamayan, er meydanında güreş tutamayan, başkaları ile Erdoğan’ı güreştiren Kılıçdaroğlu’nun "er meydanına bekliyorum" demesine ne demeli? Yahu bu adam 3- 3,5 sene öncede Erdoğan’a meydan okuyup er meydanına davet ederek erken seçim istememiş miydi?

Peki, sonra ne oldu? Erdoğan, madem öyle deyip 2018 yılı haziran ayında erken seçimi yapalım deyince; Kemal, er meydanına inmekten korkup, Muharrem İnce’yi meydana itti. Halk; Erdoğan’ı açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçerek hem Kemal'e, hem İnce’ye hem de tüm muhalefete ağzının payını verdi.  Pekiyi… Şu an Kemal nerede? İnce nerede?

YAZIN BİR KENARA

Şayet Muharrem ince Cumhurbaşkanı seçilmiş olsaydı şu an ne halde olurduk sevgili arkadaşlar? Ben buraya yazıyorum. Siz de yazın bir kenara… Ne erken seçimde ne zamanında yapılacak seçimde Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın karşısına çıkıp, "Er Meydanında" güreşemez! Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığına aday olamaz. Onun böyle bir misyonu yok. Onun misyonu sadece ülkeyi karıştırmak. Ülkemin ileri gitmesini önlemek için 5. kol faaliyeti yürütmektir.