ENGELSİZ ESERLERE YOĞUN İLGİ

Kepez Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi ile Engel Tanımayanlar Derneği işbirliğinde açılan sanat kurslarında üretilen el emeği, göz nuru eserler, 'Hayaller Engel Tanımaz' temalı sergide beğeniye sunuldu.

Engel Tanımayanlar Derneği bahçesindeki serginin açılış kurdelesini, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yavuz Kala, Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Sakarya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Eşref Edip Ekmen, Kepez Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkçı, Konyaaltı Halk Eğitimi Merkez Müdürü Nuray Uluçay, Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hürdoğan Arslan, Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Hilal Gönenç, Garnizon Komutanlığı'ndan davetliler, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, bazı okulların müdürleri, dernek başkanları, kurs öğretmenleri birlikte kesti.

YAŞAMA SIMSIKI BAĞLANIYORLAR

Sergi açılışında konuşan İbrahim Ethem Çarkçı, özel bireylerin eğitimlerine önem verdiklerini, el sanatları yanında istihdama yönelik mesleki kurslar da açtıklarını aktardı. Çarkçı, "Kurslar, özel bireylerimiz ve aileleri için terapi olması yanında, yetenekler de ortaya çıkıyor, bireylerin kendilerine olan özgüvenleri artıyor, eser ürettikçe yaşama daha sımsıkı bağlanıyorlar" dedi.

SANAT FABRİKASI GİBİ

Engel tanımayanlar Derneği Başkanı Hilal Gönenç ise Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açılan ilk yardım, halk oyunları, işaret dili ve çeşitli el sanatları kurslarına özel bireyler ile ailelerinin ilgisinin yoğunluğuna dikkat çekti. Gönenç, dernekte bireylere gelir sağlayıcı sipariş işler alındığını da belirterek, "Derneğimiz sanat fabrikası gibi çalışıyor, bireylerimiz o kadar çok mutlular ki akşam olunca evlerine gitmek istemiyorlar" diye konuştu.

ESERLER GÖZ KAMAŞTIRDI

Genç ve yetişkin özel bireylerin obje boyama, keçe işleme, takı tasarımı çalışmalarıyla ürettikleri dekoratif ve hediyelik süs eşyaları, üç boyutlu duvar panoları, kapı ve buzdolabı süsleri, çeyizlik örtüler, yağlıboya resim, hat sanatı eserler hayranlık uyandırdı. Davetliler, özel bireylerle sohbet edip, sanat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

DHA