ENGELLİLER VATANİ GÖREVİ TAMAMLADI

Antalya'da engelli bireyler, İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Zehra TEKECİ/İrem GÜNEYBAZ

İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen programa aileleriyle gelen, genç, yaşlı, bedensel ve zihinsel engelli 35 birey, vatani görevlerini tamamlamanın heyecanını yaşadı. Temsili askerlik için üniformalarını giyen özel bireyler, ellerini Türk bayrağı ve silahların üzerine koyarak yemin etti. Bu sırada töreni izleyen aileler, yakınlarının yaşadığı askerlik coşkusuna ortak oldu. Törende Antalya Valisi Ersin Yazıcı, engelli bireylere terhis belgelerini takdim etti.

“BUNU HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Vali Yazıcı burada yaptığı konuşmada, engelli bireylerin bu özel gününe eşlik etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Özel bireylerin onurlu bir görevi yerine getirdiğini belirten Yazıcı, "Bugün arsıza, hırsıza ve düşmana korku salan, vatandaşına güven veren şerefli jandarmamıza dahil oldunuz. Bu onurlu görevi bir günde olsa yerine getirdiniz. Sizler gönüllerinizi ortaya koyarak Mehmetçik oldunuz ve tüm dünyaya Anadolu'nun kıyamete kadar Türk yurdu kalacağını gösterdiniz. Bunu hep birlikte başaracağız. Yurdumuzda bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Türk Jandarma’sına dahil olan gençlerimiz, töreniniz hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Özel bireylerden Ali Demirci ise, her Türk genci gibi askerlik görevini yerine getirmenin gururunu yaşadığını ifade ederek, bu özel görev fırsatını kendilerine sunan herkese teşekkür etti. Törenin ardından, Komando timleri ve Jandarma özel köpekleri gösteri düzenledi. Program, İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde kurulan stantların gezilmesi ve özel bireylere görevlerde kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımı ile sona erdi.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

Programa, Vali Ersin Yazıcı'nın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Murat Sezgin, 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sinan Tekdemir, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ile yemin törenine katılan askerler ve aileleri katıldı.

30 ÖZEL BİREYİN ASKERLİK HEYECANI

'Engelliler Haftası' dolayısıyla 30 özel birey, 1 günlük temsili askerlik yaptı. Davul zurna eşliğinde karşılandıkları nizamiyede temel askeri eğitimleri alan down sendromlu, engelli ve otizmli bireyler, ardından yemin edip vatani görevlerini tamamladı. Askere gelecek özel bireyler için bir gün öncesinde ise 'asker kına gecesi' düzenlendi. Jandarma personelinin katıldığı gecede ellerine kına yakılan özel bireyler, halay çekip, eğlendi.