‘ENGEL’SİZ SEFA TABULARI YIKTI

Tüm Türkiye’de başarısıyla kendinden söz ettiren ve yakın zamanda Antalya’ya taşınan Bedensel Engelli Milli Yüzücü Sefa Yurtkölesi, branşında elde ettiği dünya çapındaki başarılarıyla genç nesillere örnek olmaya, yaptığı her işle engellerin hayata “engel” olamayacağını bir kez daha kanıtlamaya devam ediyor.

Rombositopeniradius yokluğu (TAR Sendromu) hastalığı nedeniyle doğuştan elleri ve ayakları tam gelişmemiş olan Milli Yüzücü Sefa Yurtkölesi (28), yaklaşık 2 ay önce çalıştığı Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden tayinini isteyerek Antalya’ya taşındı. Spor hayatına Antalya’da devam etmek isteyen Sefa Yurtkölesi, bir yandan hazırladığı yeni kitabıyla, bir yandan hazırlandığı uluslararası yarışmalarla ve düzenlediği motivasyon konuşmalarıyla tabuları yıkmaya devam ediyor.

“YÜZME BRANŞI HAYATIMA DOKUNDU”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Sefa Yurtkölesi, spor hayatına beden eğitimi öğretmeni sayesinde başladığını anlattı. Yurtkölesi, “Yüzme sporuyla beni öğretmenim tanıştırdı. ‘Eğer sana öğreteceğim şeyi yaparsan hayatın değişecek’ dedi. Nasıl değişeceğini sorduğumda, dünyayı gezeceğimi söyledi. Kısa bir süre sonra yüzmeye başladım ve profesyonel şekilde öğrendikten sonra sayısız madalya almaya, dünyayı gezmeye başladım. Yüzme branşı benim hayatıma dokundu” dedi.

4 AY ÇALIŞARAK MADALYALARI TOPLADI

Spor hayatının çok hızlı ilerlediğini söyleyen Yurtkölesi, “Ben yüzmede çok hızlı ivme aldım. O dönem Türkiye Şampiyonasına 4 ay gibi kısa bir zaman vardı ve benim 4 ayrı stili profesyonel şekilde yüzmem gerekiyordu. Ben 4 stili de profesyonel şekilde yüzmeyi başarıp, her birinden altın madalya kazandım. Kısa sürede öğrendiğim ve riskli bir alan olan kelebek stilinde şampiyon olurken, uluslararası barajı geçerek milli takıma davet edildim. Uzun kamp süreçlerinin ardından ise Brezilya’da ülkemizi temsil etmek için yarışmaya gittim. Yüzmeye başlamamın 6’ncı ayında kendimi dünyanın bir ucunda buldum. Sao Paulo’daki Uluslararası Engelliler Yüzme Yarışması'nda 50 metre kelebek kategorisinde bronz madalya ile ülkemi gururlandırdım” diye konuştu.

AYAKLARIYLA HAYATINI YAZDI

Öte yandan kitap yazarak yazarlığa adım atan, yaptığı motivasyon konuşmalarıyla gençlerin hayatına dokunan Yurtkölesi, yazarlığı ve motivasyon konuşması yapmaktan çok keyif aldığını ifade ederek “Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde motivasyon konuşmaları yapıyorum. Bu güne kadar 50 binden fazla kişiye hitap ettim. Kitap yazmaya verdiğim konferanslar sırasında hayat hikayemi detaylı öğrenmek isteyen insanların talebi üzerine karar verdim. Ben de kalemi ayağıma aldım ve ayaklarımla 6 ay içerisinde ‘Hayatın Sefa’sı’ kitabımı yazdım. Böylece yazarlığa da adım atmış oldum. Kitabımın devamını da düşünüyorum. Şu anki planıma göre ‘Sefa’m Olsun’ isimli bir kitap yazacağım. Konusu ve içeriğini de az çok kafamda şekillendirdim. Engellerin hayata nasıl bağlayabiliriz düşüncesiyle şekillendireceğim bir kitap olacak” şeklinde konuştu.

 YENİ HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Spor hayatındaki çalışmalara ve geleceğe dair planlarına da değinen Yurtkölesi, “Artık Antalya’da yaşıyorum. Antalya çok aktif bir şehir, uluslararası arenada Türk Bayrağı’nın göklere çekmek için çalışmalarıma burada devam edeceğim. Daha güzel ve büyük başarılar için Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonluklarına hazırlanacağım. Hayalim buradan madalyalarla dönmek, ülkeme bu başarıyı getirmek. Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları da bu konuda büyük bir örnek olacak inşallah. Diğer yandan ise hem sportif anlamda hem de kitaplarım, motivasyon konuşmalarımla Antalya’yı ve Türkiye’yi dünyaya tanıtacak, başarılarla gururlandıracağım” ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERE SPORA YÖNELİN ÇAĞRISI

Yurtkölesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engelli bireylere de tavsiyeler de bulunarak, şöyle seslendi:

“Engelli kardeşlerimiz evlerde kapalı kalmasın. Spora yönelsinler. Türkiye’de spora çok büyük destek var. Devletimiz tüm kurumlarıyla, her zaman bize destek veriyor. Bizler de bu desteğe kayıtsız kalmazsak, ülkemizde nice örnek bireyler yetiştirebilir nice başarılar getirebiliriz.”