EN ÖNEMLİSİ KALE!

Çok sevdiğim bir söz var: İyi forvet maç kazandırır, iyi savunma şampiyon yapar...

Her ne kadar son zamanlarda bu anlayış, 'sıkıcı futbol' olarak değerlendirilse de bana göre çok doğru.

Transfer çalışmalarının artık yavaş yavaş sonuna gelen Antalyaspor'da hesaplara göre son 1 transfer daha yapılacak ve piyango transfer olmazsa yeni sezon kadrosu hazırlanmış olacak.

Ancak taraftarın beklentisi hala devam ediyor. Aynı şekilde futbol otoritelerinin de kimisi savunmaya, kimisi orta sahaya, kimisi de hücuma takviyeyi olmazsa olmaz olarak görüyor.

Ben çok farklı bakıyorum ve 'kaleye olmazsa olmaz bir takviye olmalı' diyorum.

Olmayacağını da biliyorum...

Her ne kadar hatalı maçları akıllara kazınmış olsa da Ruud Boffin, Antalyaspor'un çok değerli bir parçası. Aynı zamanda Süper Lig'in de en önemli kalecilerinden birisi... Geçen sezon arkasında bekleyen her ne kadar taraftarın birçoğu tarafından ağır eleştiriler yapılsa da Ferhat Kaplan vardı. Süper Lig'i çok iyi bilen bir kaleci ve şu sıralar Süper Lig'de transferde şov yapan Adana Demirspor'un yolunu tuttu.

Antalyaspor ise Diogo Sousa'yı kadroya kattı. Yani kariyerinde A takım seviyesinde hiçbir maça çıkmamış, 1.5 yıldır genç takımda bile oynamayan ve 23 yaşına gelene kadar da 24 kez eldiveni eline geçiren bir kaleci, Antalyaspor'da Boffin'in arkasında bekleyecek. Yani Belçikalı'ya bir şey olursa kaleyi devralacak kişi...

Peki Diogo Sousa kaleye geçerse gönül rahatlığıyla maç izlenebilecek mi? Belki çok iyi bir kaleci olacak ama bir fikir yürütemiyoruz. Ancak hiç izlemedik, izleyebilen de yok, çünkü maçı yok.

Tombala torbasına eller girdi, iyi bir sayı bekleniyor. Ya o iyi sayı çıkmazsa?

Bu takıma golcü kadar kaleci de lazım, çünkü en önemlisi kale!