En iyisi Ömer & Bahadır

Antalyaspor’da bu sezon görev yapan Nuri Şahin ve Sergen Yalçın, geride kalan 31 haftada 5 farklı savunma tandemini sahaya sürdü. Bu tercihler arasında en çok Veysel Sarı – Ömer Toprak ikilisi süre alırken, Ömer Toprak – Bahadır Öztürk tandeminin sahada olduğu sürede ise Kırmızı-Beyazlılar kalesinde en az gol gördüğü maçları oynadı.

Sezona Nuri Şahin ile başlayan Antalyaspor, 17’nci haftada oynanan Adana Demirspor mücadelesinin ardından yoluna Sergen Yalçın ile devam etti. Kadrosunda Veysel Sarı, Ömer Toprak, Bahadır Öztürk Naldo, Amar Gerxhaliu ve Harun Toprak’ı barındıran Kırmızı-Beyazlılar, geride kalan 31 haftada 5 farklı savunma tandemi oluşturdu. Nuri Şahin döneminde Veysel Sarı – Ömer Toprak ikilisi vazgeçilmez olurken, Sergen Yalçın ise Veysel Sarı – Bahadır Öztürk tandemini daha çok tercih etti.


EN İYİ İSTATİSTİK ÖMER VE BAHADIR’DA

5 farklı savunma tandemi oluşturan Nuri Şahin ve Sergen Yalçın; Ömer Toprak – Bahadır Öztürk, Naldo – Bahadır Öztürk, Veysel Sarı – Ömer Toprak, Veysel Sarı – Bahadır Öztürk ve Veysel Sarı – Naldo ikililerini sahaya sürdü. Oluşturulan bu tandemler arasında Kırmızı-Beyazlıların dakika başına yediği gol ortalamalarına bakıldığında en başarılı ikili Ömer Toprak ile Bahadır Öztürk oldu. 4 maçta 238 dakika beraber oynayan Ömer ve Bahadır’ın sahada olduğu dönemde Antalyaspor kalesinde sadece 1 gol gördü.


EN ÇOK VEYSEL VE ÖMER GÖREV ALDI

Antalyaspor’da en çok görev alan ikili ise Veysel Sarı ile Ömer Toprak oldu. Nuri Şahin döneminin vazgeçilmezi olan ikili, 16 maçta bin 212 dakika süre aldı. Kırmızı-Beyazlılar, deneyimli ikilinin görev aldığı maçlarda 16 golü kalesinde gördü ve 75,75 dakikada bir topu ağlarından çıkardı.

YALÇIN İKİLİDE ZORLANDI

4 farklı savunma tendemi oluşturan Sergen Yalçın, son olarak Veysel Sarı – Bahadır Öztürk ikilisinde karar kıldı. Süper Lig’de 14 maçta teknik patron olarak sahaya çıkan Sergen Yalçın, 11 maçta Veysel Sarı – Bahadır Öztürk’e şans tanıdı. 988 dakika sahada kalan Veysel Sarı ve Bahadır Öztürk ikilisinin oynadığı dönemde 14 gol yiyen Akrep, 70,57 dakikada bir kalesinden top çıkarırken, bu sezonun en başarısız ikinci tandem oldu.


15 MAÇ SONRA KAVUŞTULAR

Nuri Şahin döneminin vazgeçilmezi olan Veysel Sarı ile Ömer Toprak ikilisi, Sergen Yalçın döneminde unutuldu. Göreve geldiği ilk karşılaşma olan Adana Demirspor mücadelesinde aynı ikiliye forma veren Sergen Yalçın, 2-1 kaybedilen maçın ardından tandemi bozdu. Yalçın, 15 hafta Veysel – Ömer ikilisine görev vermezken, Beşiktaş karşılaşmasında sakatlanan Bahadır Öztürk’ün yerine Ömer Toprak’ı sahaya sürerek iki isme aynı anda şans verdi. Siyah-Beyazlılarla oynanan karşılaşmada Naldo ise sakatlığı gerekçesiyle kadroda yer almadı.

 Stoper 2’lisi        Maç       Süre       YG          ORT.

Ömer Toprak – Bahadır Öztürk    4             238’       1             238’

Naldo – Bahadır Öztürk  1             79’         1             79’

Veysel Sarı – Ömer Toprak           16          1212’     16          75,75

Veysel Sarı – Bahadır Öztürk        12          988’       14          70,57

Veysel Sarı – Naldo          4             194’       3             64,66

Ömer Toprak – Naldo     -             -             -             -