EN DOĞRU OLANI HALKIN ANKETİ

Yerel yönetimlerin belirlenmesi için tarih seçim tarihi 31 Mart 2024. Uzun bir süre ve genel seçimlerin 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak olmasına rağmen adaylık yarışı erken başladı.

Partiler genel Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için anket üstüne anket yaptırıyor. Hepsinden farklı sonuçlar çıkıyor. Kim hangi anketi nerede ve kiminle yaptırıyor meçhul!

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın bir açıklamasında Elmalı ilçesindeki anket söylemleri dikkatimi çekti. Bende kalkıp Elmalı’ya gittim anket için. Pazar yerine vardım ve bazı tanıdığım dostlarıma bile görünmeden, tebdil-i kıyafet yaparak halkla yüz yüze görüştüm. Konuşmaları dinledim. Bir nevi anket yaptım.

AK Parti, CHP ve MHP ve İYİ Parti başta olmak üzere önümüzdeki genel seçimde aday bolluğu yaşanacağını tespit ettim. İlginç isimler karşıma çıktı. AK Parti’de liste kabarık!

Bugün sizlere halkın en çok konuştuğu isimleri sırasına göre yazacağım. Belki bu listeyi görenleriniz, “Amma da sallamışlar” diyebilirsiniz. Lakin, “Her yiğidin gönlünde bir aslan yatarmış.”

İşte Elmalıların listesi. AK PARTİ: Salih Kurubaş, Ümit Öztekin, Ali Gökçe, Mustafa Başkaya, Muammer Ak, Haluk Altunkaya, Ahmet Fatih Kaplan. MHP: İdris Özcan, Hasan Sert, Ali Doğan. CHP: Mehmet Tufan, Hasan Aydın, Barış Akıncı, Ümit Ulus. İYİ PARTİ: Mehmet Çetin, Muhammet Kemençe, Ramazan Karakülah, Halil Öztürk. DEVA: İsmail Lök, Halit Akar.

Fakat, benim dikkatimi çeken mevcut Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün alt sıralarda çıkması oldu. AK Parti’de ise Salih Kurubaş’ın çok konuşuluyor olması! Bir gariplik var bu işte.

Elmalılı vatandaşlar bu tabloyu, “Aday sayısının çok olması bizim ve ilçemiz için bir zenginliktir” diye yorumladı. Sürpriz isimleri sorduğumda, “Seçime kadar bu derenin altından daha çok su akar” cevabı geldi.
Köprüden bu akar mı akmaz mı bilemem. Ama enteresan bir isim seçilirse Avlan Gölü gibi Elmalı’da kurur diye korkarım. Benim bildiğim tek şey, adaylar için halkın kabulüdür.

İnanın halkın anketi ile partilerin anketi farklılık gösteriyor. En doğru olanı ise halkın anketidir.

ANTALYA SAHİPSİZ KALDI

Son dönemlerde Antalya’nın ne kadar sahipsiz kaldığı cadde ve sokaklarındaki görüntülerden rahatlıkla anlaşılıyor. ‘Dünya kenti’ diye kendi kendimizi resmen avutuyoruz.

Ben bugün size sosyal medyaya yansıyan bir iki örneği vereceğim. Şehrin göbeğinde nasıl bir rezalet yaşandığını görüp anlayasınız diye. Yorumu da sizlere bırakacağım.

Hem Kaleiçi manzarasının izlenebildiği hem de Yat Limanı’na inişin sağlandığı panoramik asansörün tam önün çöplüğe dönüştürülmüş. Kaleiçi sokaklarını anlatmaya bile gerek yok.

Üçkapılar sur dibinden Kaleiçi’ne zor yürüyenler için açılan geçiş ne hikmetse akşam saatlerinde oradaki esnaf tarafından babasının malıymış gibi kapatılması!

Eski Vakıf İş Hanı önüne yapılan çiçeklerle bezenmiş parkın kamyonetler tarafından hunharca kullanılıp otoparka çevrilmesi. Bunu görenlerin görmezden gelmesi.

Ali Çetinkaya Caddesi ile Dönerciler Çarşısı’nın kesiştiği noktada yolun parke taşlarını fare kemirmişçesine delinmesine rağmen Antalyalılara bunun reva görülmesi.

Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi’nde bankamatiklerin bulunduğu sokaktaki çamur rezaletinin vatandaşların temizliğine terk edilmesi. Daha neler neler.

Antalya’nın ne kadar sahipsiz kaldığını, baktıkça ve gördükçe insanın içi daralıyor.

İŞTE BU YAKIŞMADI!

Sosyal medya mecraları ve gazetelerden takip ettiğim bir yardımsever hanımefendi vardı. İnayet Öztürk Yücetaş. Hakikaten yaptıklarını hep takdir eder ve destek verirdim.

Ancak birkaç gün önce kendisinin başkanı olduğu ‘Kadının Sesi Derneği’ tarafından  ‘Kadınlar Günü’ adı altındaki konaklamalı eğlence organizasyonu düzenlemişler.

Side’de bir otelde yapılan eğlencede, sanatçı Hasan Yılmaz söylediği türkülerle kadınları hayli eğlendirmiş. Yapılan paylaşımlarda birde oryantal gözüme çarpınca şaşırdım.

Her daim kadının bir meta olarak kullanılmasına karşı olan kadınlarımızın böyle bir gecede oryantalle birlikte göbek atmalarına, para yapıştırmalarına bir anlam veremedim.

Sahnede anneleri, nineleri oryantal hanımefendi ile oynarken çocuklarının da bu eğlenceye katılmaları bana çok ama çok acayip geldi.

Bir yardım derneğinin böylesine anlamlı gün öncesi (8 Mart Dünya Kadınlar Günü), hiç ama hiç yakıştıramadım. Eğlenmek ve geliri ile yardım yapmak hakkınız ama oryantalde neyin nesi?

Keşke olmasaydı diyeceğim bir görüntüydü.