EN DİPTEN ZİRVEYE

Sezon başından beri küme düşme hattı mücadelemiz son haftalardaki inanılmaz çıkışımızla zirve mücadelesi vermeye çevirdik. Düşme adaylarından olan canla başla ligde kalmayan çalışan Gazianetep’i de farkla yendik.

Alanyaspor son haftalarda özellikle son 3 haftadır kazanan kadrosu ile sahadaydı. Ahmed Hasan, Oğuz, Yusuf ve Efecanlı ileride pres yapan ve savunma arkası koşularını çok iyi beceren hücumcularımız. Arkalarında enerjik ve tecrübeli Fer ile Richard. Gerçekten bek gibi iki bek ve birbirine iyice alışan Furkan, Aliti hattı ile gerçekten iyi bir takım olduk. Gaziantep ekibi bugün Alanyaspor gibi önde pres yaparak maça başladı. Alanyaspor da aynı şekilde duruma karşılık verdi. Gaziantep ekibi bu prese karşılık geriden oyun kurarak çıkma işini beceremedi. Ancak, Alanyaspor ise özellikle Farioli döneminde bu pratiği yaptığı için daha iyi göründü. Orta alana topu taşıdığımız her an tek pasla kaleci ile karşı karşıya kaldık. Bu oyun kısa sürede bize iki gol ile döndü.

Daha önce de dediğim gibi öne geçmiş bir Alanyaspor’u yenmek gerçekten zor iş. 2’den sonra rölantide Gaziantep’in cılız atakları ve Alanyaspor’un savunma sistemini izledik. Bir güzel gol daha bulup maçı da puanları da kazandık. Bu maçla birlikte bırak düşmeyi Avrupa kupaları için bile iddialı konuma geldik. Bu şekilde devam edeceğimizi ve bu güzel oyunun gelecek yıla da yansımasını ümit ediyorum. Maçın derin analizini yapmak, oyuncu değişikliklerini ele almak doğru değil çünkü maçın başında golleri bulup çok çok rahat bir maç izledik. Gaziantep’e de başarılar diliyorum, umarım çabaları karşılık bulur.