En büyük üniversite kütüphanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi ile merkez derslik binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulduğu 2010 yılından bugüne hızla gelişen, büyüyen, ülke içinde ve dışında iftiharla bahsedilen başarılara imza atan İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ni yakından takip ettiklerini belirterek, “İlim ve irfan davamızı dünya çapında en iyi şekilde temsil etmek, ‘üniversite medeniyettir’ ifadesini hayata geçirmek için samimiyetle çalışan rektörümüzü ve hocalarımızı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

Yeni kayıt dönemiyle beraber 15 bini bulacak öğrencileriyle İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin, ülkenin en seçkin yükseköğretim kurumları arasındaki yerini daha da güçlendireceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Medeniyet Üniversitemize marka değerinin önemli katkı sağlayacağına inandığım yeni bir eseri daha öğrencilerimizin ve hocalarımızın hizmetine sunmak için buradayız” dedi.

“57 BİNİN ÜZERİNDE OKULUMUZU KÜTÜPHANEYE KAVUŞTURDUK”

Ziraat Bankası’nın desteğiyle tamamlanan kütüphane ile merkezî derslik binasının, üniversiteye, şehre ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyon cilt basılı kitabı ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek büyüklüğüyle ülkenin en büyük üniversite kütüphanesini açtıklarına işaret ederek, “Biliyorsunuz, hâlihazırda ülkemizin en büyük kütüphanesi, Ankara’daki Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan, 5 milyon ciltlik kitap kapasitesine sahip Millet Kütüphanesi’dir. Burasının da, Millet Kütüphanesi gibi haftanın her günü 24 saat açık olacağını, kullanıcılara her türlü imkânın sağlanacağını, ikramların yapılacağını öğrenmekten memnuniyet duydum” ifadesini kullandı.

İstanbul’da Rami Kışlası’nı, çok daha büyük bir kütüphaneye dönüştürmek için çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizin hizmete sunduğu millet kütüphaneleri de, kendi muhitlerinde önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığımıza bağlı tüm okullarda kütüphaneler kurulmasını sağladık. Böylece, kısa sürede 57 binin üzerinde okulumuzu kütüphaneye kavuşturduk. Okullarımızdaki kütüphanelerde bulunan kitap sayısını da kısa sürede üç kat artırarak 70 milyona çıkardık, inşallah yılsonuna kadar bunu 100 milyona tamamlayacağız.”

HABER MERKEZİ