EN AZINDAN YENİLMEDİK

Aytemiz Alanyaspor kendi evinde Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Efecan ve Moubandje’nin dönmesi ile Yeni Malatyaspor maçına ideal 11 diyebileceğimiz bir kadro ile başladık. Çağdaş Hoca tek değişiklik olarak orta sahada Salih Uçan yerine Berkan’ı tercih etti. Yükselen grafiği ile dikkat çeken ve milli takıma seçilmesi gerektiği konuşulan Salih’i son iki maçta kanatta oynatan Çağdaş Hoca bugün de ilk 11 dışında bıraktı. Burada hocamız Salih’in performansından mı memnun değil, yoksa Berkan’ı iyi oyunu nedeniyle kesmek istemiyor, bilemiyoruz. İkisi de bizim futbolcumuz, genç ve hırslı oyuncular. Aralarındaki rekabet Alanyaspor’a olumlu olarak yansıyacaktır.

Son 5 maçında yenilgi görmeyen Yeni Malatyaspor maçı beklediğimiz gibi çok hızlı başladı. Top adeta bir o kalede bir bu kaledeydi. İlk 20 dakika da bile iki takımda birçok defa gole yaklaştı. Özellikle Marafona ve stoperlerimizin güzel oyunu ile ilk yarıyı gol yemeden tamamladık. İlk yarının son dakikalarında ise 3 futbolcumuzun muhteşem anlık hareketleri ile golü bulduk. Önce Bakasetas çok güzel bir hamle ile rakibinden topu çaldı. Ardından Efecan muhteşem bir ara topu attı ve Babacar’ın beklide sezonun en güzel gollerinden biri olacak vuruşu ile 1-0 öne geçtik. İlk yarı da bu skorla tamamlandı.

İlk yarıda attığı gole rağmen çok fazla top kaybı yapan ve ikili mücadeleleri kaybeden Babacar dışında tüm futbolcularımız çok iyi mücadele ettiler.

İkinci yarının başında da benzer bir senaryo izlerken, Tetteh’in oyuna girmesi ile bir anda Yeni Malatyaspor pozisyonlar üretmeye başladı. Gerçekten etkili bir oyun oynayan Tetteh, Umut, Kubilay ve Adem gibi isimlerle olan uyumu ile de bir anda maçı Yeni Malatyaspor lehine çevirdi. Kalecimiz Marafona’nın tüm direnmelerine rağmen 60. dakikada gelen bir orta kalemizde gol oldu. Golde Caulker gibi uzun boylu bir oyuncunun rakibine kafa topu vermesi de şaşılacak iş doğrusu. Golden sonra Malatya ekibi psikolojik olarak biraz geri çekildi. Yüzde 71 topla oynama yüzdesi yakalamamıza kaleye 14 şut çekmemize rağmen 2. golü bulamadık ve 1 puanı razı olduk. Hatta bu süreçte Yeni Malatya’nın etkili birkaç pozisyonu da vardı. Çok şükür ki kalemizde gol de görebilirdik.

Ligin en iyi takımlarından birine karşı, en formda olduğu dönemde alınan 1 puan ve korunan liderlik avuntumuz olsun. Çağdaş Hoca’nın maç sonuna kadar neden sadece 2 değişiklik yaptığını da anlamadım. Bareiro, Tayfur, Efkan ve Umut gibi skora etki edebilecek oyuncular maça dahil olabilirdi. Bazen hocanın kafasından geçenleri anlamakta zorluk çekiyoruz ama bir bildiği de vardır diyoruz. Belki de tempolu oyunumuzu kesmek ve zaman kaybetmemek için yaptı. Sağlık olsun diyelim. Önümüzdeki maçlara bakalım.