EMRE’NİN HIRSI MAÇI ALIR MI?

Alanyaspor bu hafta Galatasaray deplasmanına konuk olacak. Bugün kısaca maç öncesi düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım…

Hafta içi Lazio ile Avrupa Kupası maçı yapan Galatasaray biraz yorgun, biraz moralli olarak turuncu yeşilli ekibi ağırlayacak. Lazio karşısında genç bir takımla mücadeleci ve baskılı bir oyun oynayan Galatasaray, her ne kadar hücum anlamında eksiklikler yaşasa da maçı kazanmayı bildi. Alanyaspor maçında bana kalırsa en önemli oyuncuları olan Marcao’yu kullanmayacaklar. Marcao olmayınca savunmada 5 gömlek daha kötü bir takıma dönüşüyor Galatasaray. Ayrıca Taylan ve Berkan’ı aynı anda sahada olması savunmada takımı toparlasa da hücumda eksik bırakıyor. Kendi evinde bir lig maçında bu iki isimle mi oynar bilinmez ama eğer öyle oynarlarsa Alanyaspor’a gol atmaları zor olacaktır. 

Bülent Korkmaz efsanesi olduğu takıma karşı galibiyeti elbette arzulayacaktır ancak beraberlikte camiayı mutlu edecektir. Bu anlamda savunmaların ön plana çıktığı bir maç izleyebiliriz. Hücum anlamında ise Davidson’a bu maçta büyük işler düşüyor. Marcao olmayınca yavaşlayan savunmayı ve Galatasaray’ın en zayıf halkası Yedlin’i karşısına alacak olan Davidson gününde bir maç geçirirse maçı da kazandırabilir. Davidson bu maçlar için bu takımda ve artık sezonu açması gerekiyor. 

EMRE ADETA HIRS KÜPÜ

Biraz da duyumculuk yapacak olursak sene başı Galatasaray’dan kiralanan Emre Akbaba şu anda hırs küpüne dönüşmüş durumda. Galatasaray’la büyük hayalleri olan Emre yakın çevresine ve kulüp içindekilere kendisine haksızlık edildiğini düşündüğünü söylemiş. Kendisini tekrardan ispat etmek ve onu takımdan gönderenlere karşı adeta kendi içerisinde bir savaş açmış. Emre zaten hırslı ve hedefleri olan bir futbolcu. Transfer sezonu biterken apar topar bir gönderilme süreci ve takımda o kadar gereksiz oyuncu varken ve geçtiğimiz sezon sonunu gayet iyi geçirmişken ona yapılan haksızlığı elbette kabul etmiyor. Bu maçta onun performansını çok merak ediyorum. Eğer hırsına yenik düşmez, sakin kalırsa Galatasaray’a büyük bir sürpriz yaşatabilir.

Galatasaray’ın için şampiyonluk hedefi varsa bu maç çok önemli bir noktada duruyor. Alanyaspor için ise ne bir son ne bir başlangıç olacak. İyi olan kazansın, umarım iyi olan biz oluruz.