EMNİYETLİ YOLCULUK “KEMER” İLE YAPILIR

Türkiye’de vatandaşların trafik farkındalığının artırılması için çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanlığı, ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ sloganıyla yeni bir kampanya düzenleyerek bir farkındalık adımı attı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kampanyaya dikkat çekmek amaçlı direksiyon başına geçti.

İçişleri Bakanlığı’nca, trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması için atılan birçok önemli adımın yanı sıra, trafikte emniyet kemerinin önemini vurgulamak, kamuoyu farkındalığının en üst noktaya taşınmasını sağlamak amacıyla, ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ ana temalı yeni bir kampanya başlatıldı.

SOYLU DİREKSİYON BAŞINDA

Öte yandan Bakan Soylu, “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyasına dikkat çekmek adına direksiyon başına geçtiği bir videouyu sosyal medya hesabı üzerinde paylaştı. Bakan Soylu, ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ etiketiyle paylaştığı ve direksiyon başında göründüğü videoda, "Trafikte emniyet kemeri, yaralanmalı kazalarda riski yüzde 60 azaltıyor. Güvenli Trafik bir hareketine bakar" ifadesini kullandı.

81 İLDE EŞ ZAMANLI KAMPANYA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla 81 ilin Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve 81 il valiliğine gönderilen yazıda kampanya için hazırlanan görseller, il ve ilçelerde eş zamanlı olacak şekilde billboardlarda ve sosyal medya platformları başta olmak üzere yerel ve ulusal basın yayın organları, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otogar, havalimanı, AVM, otobüs ve metro durakları gibi alanlar ile kurumsal iletişim sayfalarında yer aldı.