EMEKTEN İSYANA

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çakırlar yolu üzerinde bulunan ve emeklilere tahsis edilen Hobi Bahçeleri kullanıcıları mağdur edildiklerini ileri sürdü. Mevcut Hobi Bahçesi kullanıcılarının bahçelerinin, yeni kullanıcılara verilmesini istemeyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi binası önünde eylem yaptı.

Ahmet ARĞILLI, Sadık Çetin SADAK

Salgın nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin emekli vatandaşlara tahsis ettiği Hobi Bahçeleri’ni kullanamadıklarını, emeklerinin salgın dolayısıyla heba olduğunu belirten vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bahçelerini ellerinden alacaklarını iddia etti. Mevcut kullanıcıların bahçelerini yeni kullanıcılara verileceğini iddia eden bahçe kullanıcıları 2021 yılına ait bir yıllık kullanım ücretlerini de ödediğini söyleyerek bu duruma isyan etti. Büyükşehir Belediyesi önünde eylemde bulunan bahçe sahipleri emeklerinin karşılığını almak istiyor. Hobi Bahçesi kullanıcıları yaptıkları eylemden sonra sorunlarının çözüme kavuşması için imza topladı.

 “BÜYÜKŞEHİR KÂALE ALMADI”

Geçen yıl salgın nedeniyle Hobi Bahçeleri’ni kullanamayan vatandaşlar, kendilerine ilave süre uzatımı tanındığını ve bu yıl ücretlerini ödediklerini ancak mevcut bahçelerinin yeni kullanıcılara verileceğini öne sürerek bu duruma tepki gösterdi. Hobi Bahçesi kullanıcısı Ali Arslan, “Burada toplanma gayemiz, Çakırlar ve Bahtılı’daki Hobi Bahçeleri’nin elimizden alınmasına ses ve haber vermektir. Bizler gibi bahçelerini düzgün kullanan emeklilerin hobilerini, bahçelerde yaşam kaynağı olarak beslenen emeklilerin çabalarına, emeklerine, umutlarına pranga vurulmaması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Kimseye karşı siyasi bir tepkimiz yok. Belediye’ye ait bölüm yetkilileri bizi hiçbir şekilde kâale almadı. Bizi dinlemeden, oradan atacaklarını söyledi. Bizde usulüyle hakkımız ve emeğimiz olanı almak için talepte bulunuyoruz. Mantıklı, makul bir kararla bize cevap verilsin” dedi.

“EMEĞİMİZE SAYGI GÖSTERİLSİN”

Hobi Bahçeleri için verdikleri emeklerin karşılığını almak isteyen Hobi Bahçesi kullanıcısı Ali Arslan, “319 tane Hobi Bahçesi var. Biz 600 kişinin temsilciliğini yapıyoruz. Bu kadar insanı mağdur edip, elinden emeğini alıp, diğer yeni gelen kullanıcılara verilmesini Büyükşehir Belediyesi’ne aykırı buluyorum. Çünkü belediyeler hizmeti üretir, mevcut olanı vatandaştan alıp, öteki vatandaşa vermek belediye hizmetleri değildir. Gerçekten kamu için gerekiyorsa bizden alıp fabrikaya veya işletmeye versin. Ama bizden alıp başka kullanıcılara veriyorsa onların bizden üstünlüğü ne? Biz istiyoruz ki tırnağımızla kazıdığımız emek verdiğimiz yere saygı gösterilsin ” diye konuştu.

HAKARETE MARUZ KALIYORLAR

Bahçedeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait Birim Amirleri tarafından hakarete maruz kaldıklarını belirten Hobi Bahçesi kullanıcısı Abdurrahim Taşpınar, “Birim Amiri ‘sizi kulağınızdan tutup, kapının önüne koyarım, elinizden anahtarlarınızı zorla alırım’ şeklinde bizi tehdit etti. Kimse böyle bir şeyi kabul etmez. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nde bizimle muhatap olan yetkililerin bize karşı saygısız tavırlarından dolayı biz Başkan’la görüşmek istedik ama bize randevu verilmedi, bizde hep beraber buraya geldik. 340 tane bahçemiz var. 300 tanesi bakılmıyor. Bizim istediğimiz başkanla görüşüp, bahçesine bakan insanların bahçelerinin ayrılması ve gerisini yeni kullanıcılara verilmesini istiyoruz. Yoksa biz bahçemize bakmaya devam etmek istiyoruz ” ifadelerini kullandı.