EMEKLİ VATANDAŞI SEVİNDİREN İKRAMİYE

Her bayram öncesi emeklilere dağıtılan bayram ikramiyesi vatandaşın yüzünü güldürüyor. Ramazan Bayramı için ikramiyeyi mayısta alan emekliler Kurban Bayramı ikramiyesi için beklemeye geçti.

Dini bayramlarda vatandaşlara sağlanmakta olan Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri şimdiden vatandaşlar tarafından araştırma konusu haline geldi. Yılın ilk bayramında zamlanarak 1.100 TL olan ikramiyelerin sahipleri bu kapsamda detayları “Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?” sorularıyla gündeme taşıyor. 20 Temmuz tarihinde idrak edilecek olan bayramdan önce ödemelerin hesaplara yapılacağı biliniyor.

GÖZLER İKİNCİ İKRAMİYEDE

Bu yılın ilk bayram ikramiyesini zamlı olarak mayısta alan emekliler, şimdi de gözünü ikinci ödemeye yani temmuz ayında idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesine çevirdi. Bilindiği üzere bu sene temmuz ayı emekliler için ikramiye ve zam ayı olacak. Tarih yaklaşırken bu noktada "Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?" soruları yanıt aramaya başladı.

TEMMUZ AYI VURGUSU

Bu yılın ilk bayram ikramiyesini zamlı olarak mayısta alan emekliler, şimdi de gözünü ikinci ödemeye çevirdi. Temmuz emekliler için ikramiye ve zam ayı olacak. Tüm emekliler Kurban Bayramı öncesi bin 100 lira ikramiyeyi cebine koyacak. İkramiyeden sadece mevcut emekliler değil, yeni emekliler de yararlanacak. İkramiyeden yararlanmak için bayramın içinde bulunduğu ayda emekli aylığının bağlanması gerekiyor. Bu yıl Kurban Bayramı 20-23 Temmuz'a denk geliyor. Bu kapsamda Kurban Bayramı ikramiyesi, temmuzda emekli aylığı bağlananlara da ödenecek. Bunun için en geç Haziran sonuna kadar emeklilik başvurusu yapmak gerekiyor. Haziran'da emeklilik için başvuranlar, bu yılki ikinci ikramiyeyi cebine koyabilecek. Emekli aylığı Temmuzdan sonra bağlananlar ise önümüzdeki yıldan itibaren ikramiye almaya başlayacak.

HABER MERKEZİ