EMANETE HIYANET

2016 yılında meclis kararıyla adı ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü’ olan Çallı Kavşağı’ndaki tabela, CHP’li yönetimin göreve gelmesinin ardından ortadan kayboldu. Hain darbe girişimini hatırlatan tabelanın akıbeti ise, henüz bilinmiyor

2016 yılında Çallı Kavşağı’nda yapılan ve hain darbe girişiminden sonra meclis kararıyla ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü’ adı verilen köprünün tabelaları bir gecede kayboldu. Köprünün isminin yazdığı tabelaların yaklaşık 1 yıldır yerinde olmadığı ortaya çıktı.

TABELA BİR GECEDE KAYBOLDU

Trafiğin rahatlatılması amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları’nın ortak projesiyle hayata geçirilen Çallı Kavşağı’ndaki asma köprüye 7 Eylül 2016 tarihinde Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında oy birliği ile ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü’ ismi verildi. FETÖ tarafından gerçekleşen hain darbe girişiminde şehit olan 251 vatandaşın anısının yaşatılması için verilen karar sonrası köprünün her iki tarafına tabelalar dikildi. Orta refüje yerleştirilen tabelalar CHP’li yönetimin göreve gelmesinin ardından ortadan kayboldu. Yaklaşık 1 yıldır yerinde olmayan tabelaların kim tarafından söküldüğü ise belirlenemedi. Kaybolan tabelaların yerleri de boş kaldı.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

FETÖ'nün hain darbe girişiminde 26 yaşındayken şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın emekli polis memuru babası ve Türkiye Şehitler ve Gaziler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, vatan için gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahramanların anılarına yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladı. Kılınç,“15 Temmuz sonrasında verilmiş olan bir ismin CHP’li Belediye Başkanlarının göreve gelmesinden sonra kaldırılması bizi üzer. Ancak bu durumdan başkanlarımızın haberinin olduğunu düşünmüyorum. Belki belediye içerisinde bazı kişiler kasıtlı olarak yapmış olabilir. Durumun başkanlara bildirilmesi dahilinde bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum. Tabelanın tekrar yerine konulmasını bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

BU İLK DEĞİL

Daha önce de benzer olayların yaşandığına dikkat çeken Kılınç, “15 Temmuz Şehidimiz Muhammet Oğuz Kılınç’ın Uncalı’da bir sokağa ismi verilmişti. O sokağa ismi veren de Muhittin Başkanımızdır. Sokağa şehidimizin görseli asılmıştı. Daha sonra bu tabelanın da bir trafik kazası sonrası yerde olduğunu gördük. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e durumu bildirdik. Ardından tabelanın yerine konması için harekete geçerek yerine astırdı” dedi.

“İHANETİN EN BÜYÜĞÜ”

15 Temmuz’u unutturmaya çalışanların veya ‘tiyatro’ diyerek küçümseyenlerin geleceğe ihanet ettiğini vurgulayan Kılınç, “15 Temmuz’da bir günde 251 vatan evladı canını verdi. Huzurlu bir şekilde yaşıyorsak, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da canlarını veren kahramanlar sayesinde. Bu bilinç içinde olmayanları aklıselime davet ediyorum. 15 Temmuz’u unutturmak ya da 15 Temmuz’a tiyatro diyerek küçümsemek gençlerimize ve geleceğimize ihanetin en büyüğüdür” ifadelerini kullandı.

“RAHATSIZ OLDULAR”

Yaşanılan olaya AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar da tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’ye geçmesi ile tabelaların kaldırıldığını gördüklerini belirten Bayraktar, “Biz sabrederek, bu tabelaların daha güzel veya kurumsal olması için bir çalışma yapılacak ya da bir tadilat yapılacak diye bekledik. Fakat 1 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen hala yenileri yerine takılmadı. Yetkililere sormak istiyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adından mı rahatsız oldunuz? Hangi gerekçe ile bu tabelaların takılmadığını Antalya kamuoyuna lütfen açıklasınlar” diye konuştu.

AKAYDINI HATIRLATTI

CHP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekili Mustafa Akaydın’ın 15 Temmuz hain darbe girişimine ‘Tiyatro’ dediğini hatırlatan Bayraktar, “Bu açıklamaya şahit olmuştuk. Geldiğimiz noktada acaba Akaydın’ın o ifadeleri CHP’nin savunduğu bir görüş olarak mı devam ediyor? Yoksa bu görüşe destek verildiğinden dolayı mı bu tabelalar takılmıyor?” ifadelerini kullandı.

Faruk ÇELİK