ELMALI’YA DİKKAT

Antalya’nın Elmalı ilçesinde, İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün makam şoförü Ahmet Tilki’nin eşi Sümerya Tilki ile yaşadığı aşk skandalı hepinizin malumudur. Hem de ‘NOTER ONAYLI AŞK SKANDALI…’ Geçen yıl temmuz ayında ortayla çıkan bu skandaldan sonra herkes bir şeyler konuştu, gazeteler haber oldu, günlerce gündem oldu.

Şimdi makarayı başa saralım. Halil Öztürk, başkanlık koltuğuna oturur oturmak ilk icraat olarak önce Tilki çiftinin nikahını kıydı, ardından da damadı işe alıp kamyon şoförlüğünden makam şoförlüğüne terfi ettirdi. Buraya kadar olanlar gayet normal gibi görünse de planlı ve programlı bir aşk hikayesinin başlangıcına atılan imza görüntüsü veriyor.

Neyse, daha sonra Başkan Öztürk cin fikirliliğini kullanıyor ve şoförünü Antalya’ya göreve gönderip sözde gelini ile filmlere konu aşkını yaşıyor. Tabii damat tam bir “TİLKİ” çıkınca işler sarpa sarıyor. Telefonlardan ahlaksız paylaşımın görüntüleri kaydediliyor, karşılıklı suçlamalar yapılıyor ve olay medyaya yansıyor.

İşte film burada kopmaya başlıyor. Başkan Halil Öztürk eşini yanına alıp ‘Komplo yaptılar’ diye röportaj veriyor, Sümeyra Tilki ise iki gözü iki çeşme olayları inkar edip kocasını suçluyor. Başkan önce suç duyurusunda bulunuyor, sonra dilekçe verip olayın araştırılmamasını talep ediyor. Kızımız ise kocasına ‘Şiddetli Geçimsizlikten’ boşanma davası açıyor. Ahmet Tilki’de elindeki belgelerle ‘Aldatmadan’ karşı boşanma davası ile cevap veriyor.

Mahkeme Sümeyra Tilki’nin telefon kayıtlarına ait HTS kayıtlarını istiyor ve mahkemeye kayıtlar geliyor.

FİLMİN KOPTUĞU NOKTA

Boşanma davası için mahkemeye gelen HTS kayıtlarında Sümeyra Tilki ile Başkan Halil Öztürk’ün iddia edilen tarihlerde 3 bin 746 saniye görüştükleri tespit ediliyor. Bu evraklarla birlikte sinirler geriliyor, herkes kendince bir hesap yapmanın derdine düşüyor. Komplo teorileri çürüyor, kimin yalan söylediği kimin kimi kandırdığı kimin kiminle aşk yaşadığı ayan beyan ortaya çıkıyor.

Başkan Öztürk kara kara düşünürken Ahmet Tilki’ye baskılar artıyor. Çünkü bir taraftan boşanma davasının tarihi yaklaşıyor, diğer taraftan savcılığın soruşturması hız kazanıyor. Plan yapanlar devreye giriyor, sağdan soldan atraksiyonlar başlıyor.

PARA TEKLİFİNİ KİM YAPTI

Ahmet Tilki 17 Mayıs gecesi evinin önünde vurulduktan sonra jandarmaya ifade vererek yaşanan gelişmeleri tek tek anlattı. Önce kendisine aracı olarak gönderilen ve para teklifinde bulunan kişinin ismini verdi. Tabii bu aracının kim tarafından gönderildiği soruşturma sonunda çıkacaktır.

Bunun yanında Tilki şüphelendiği kişilerin isimlerini de tek tek anlattı jandarmaya. Soruşturmanın gidişini bozmamak için o isimleri şimdilik açıklamıyorum. Zamanı gelince onları da yazacağım.

Bir de olayla ilgili araştırılan bordo renkli bir otomobil var. Asıl kilit noktalardan biri de bu. Çünkü bu otomobil bulunur ve olayla bağlantısı ortaya çıkarsa suikastın adresi de belli olacak. Ancak ifadelerdeki bir isim var ki sormayın. Bunun doğruluk derecesini bilemiyorum. Şüphe üzerine isminin verildiğini zannediyorum.

Yok öyle değil de olayla bağlantısı çıkarsa Elmalı’da siyaset baya karışacak, yer yerinden oynayacak. İşin rengi acayip değişecek, sinirler iyice gerilecek.

AHMET TİLKİ KORUNMALI

Ahmet Tilki’nin vurulduktan sonra jandarmaya verdiği ifadeyi gördükten sonra tüylerim ürperdi olayların durulmayacağı giderek büyüyeceği zannına kapıldım. Çünkü oradaki o isimler olayla bağlantılı veya bağlantısız, adlarının bile geçmesine tahammül edemeyecek insanlardır. Bu nedenle olayların giderek büyüme ihtimali olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca olayın baş kahramanı Halil Öztürk’ün sinirleri gerilmiş. Kendisinin bir şey yapacağını veya yaptıracağını zannetmiyorum ama ona kıyakçılık olsun diye birileri Ahmet Tilki’ye zarar verebilir, yarım kalan işi tamamlamak isteyebilir.

İşte bu noktada ben buradan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanlığı, Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na sesleniyorum; “Olaylar başka yönlere gidiyor. Basit bir aşk davasından çıkıyor. Konu sonuçlanana kadar Ahmet Tilki’yi koruma altına alın-aldırın.”

Aksi halde istenmeyen bir sonuçta herkes töhmet altında kalır.

Benden söylemesi. Gerisi size kalmış bir şey.