ELMALI HALKINA 'İTİBAR' TACİZİ

Şoförünün eşiyle, ‘yasak aşk’ yaşadığı iddialarıyla ismi anılan İYİ Partili Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, şimdi de Elmalılı vatandaşlara telefonla, ‘Belediye başkanı ile çıkan haberler hakkında ne düşünüyorsunuz’, ‘Yeniden oy atar mısınız?’ gibi soruların sorulduğu anketle gündeme geldi. Skandal aşk iddiaları henüz soğumamışken, vatandaşlara yönelik yapılan manilatüf anketle ilgili konuşan AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Haluk Altunkaya, söz konusu anketin bizzat Başkan Halil Öztürk tarafından, ‘imaj tazelemek ve farklı bir algı oluşturmak’ maksadıyla yapıldığını ileri sürdü.

Daha önce makam şoförünün eşiyle ‘yasak aşk’ yaşadığı iddiaları ile itibarı zedelenen İYİ Partili Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Elmalı’da düzenlenen bir anket ile yeniden gündeme geldi. Vatandaşların telefonla aranarak, ‘Önceki seçimde hangi partiye oy verdiniz?’ ile başlayan ankette, başkanın yasak aşk yaşadığı iddia edilen konuya yönelik, ‘Halil Öztürk hakkında çıkan haberlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?’ ve ‘Tekrar aday olsa oy verir misiniz?’ gibi soruların yer aldığı öğrenildi. Başkan Öztürk’ün makam şoförü Ahmet Tilki’nin, noter tebligatlı istifasıyla ortaya çıkan yasak aşk iddiası geçtiğimiz temmuz ayında gündeme bomba gibi düşmüştü. Ahmet Tilki, 11 Nisan 2019’da nikah masasına oturduğu eşi Sümeyra Tilki ile Başkan Halil Öztürk’ün birlikte olduklarını iddia etmiş ve “Başkan nikâhımızı kıydı, beni makam şoförü yaptı. Bir süre sonra karımla birlikte olduğunu anladım” demişti. Yaşanan bu olayların ardından özel bir anket şirketi tarafından yapılan ve kaç kişiyi kapsadığı bilinmeyen ankette bir algı operasyonu yapıldığı düşünülüyor.

“KİŞİSEL ANKET”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Haluk Altunkaya, anketi başkanın iyi bir algı oluşturmak için kendisinin yaptırdığını düşündüğünü dile getirdi. Altunkaya, “Elmalı’da 5 soruluk bir anket yapıldı. Beni de aradılar. Anketi büyük bir varsayımla başkanın kendisinin yaptırdığını düşünüyoruz. Çünkü anketi yapan şirket ucuz bir şirket. AK Parti yaptırmış olsa böyle ucuz şirketlere yaptırmaz. Daha kapsamlı bir araştırma şirketine yaptırır. İYİ Parti’nin de daha iyi bir yere yaptıracağını düşünüyorum. O nedenle imaj tazelemek, farklı bir algı oluşturmak için bizzat kendisinin yaptırdığını düşünüyorum. Sorulardan da zaten kişisel bir anket olduğu anlaşılıyor” dedi.

“BAŞKAN HALKIN GÖZÜNDEN DÜŞTÜ”

Başkan Halil Öztürk’ün eski sempatisinin kalmadığını kaydeden Haluk Altunkaya, olası bir seçimde aday olduğu takdirde yüksek bir oy kaybı yaşayacağını belirterek, “İnsanların kafasında çıkan haberlerle ilgili bir nokta kaldığını düşünüyorum. Artık hangi partiden çıkarsa çıksın tekrar kazanabileceğini düşünmüyorum. İmaj zedelenmesi oldu.  Aynı sinerji, aynı enerji ile başarılı olamaz.  Varsayımlar üzerine konuşuyoruz ancak ben Halil Öztürk’ün tekrar aday olsa önceki enerjiyle tutunabileceğini sanmıyorum. Yüzde 25, yüzde 50 arası oy kaybının olacağını öngörüyorum. Kaldı ki gün geçtikte kaybettiğini de görüyoruz. Verdiği sözleri yerine getirememesinden, icraat yapamamasından dolayı halkın gözünde gün geçtikçe düşüyor. Halil Öztürk’e eski sempati kalmadı” diye konuştu.

“VAATLERİN ALTI BOŞ ÇIKTI”

Öte yandan Başkan Öztürk’ün verdiği sözleri yerine getirmediğini belirten Altunkaya, “Belediye muhalefet olunca belediyenin yapacaklarıyla devletin yapacakları ayrılmaya başladı. Devlet olarak hizmet veriliyor. Yollar yapılıyor, yeni proje başladı güreş sahası yenileniyor. Devlet olarak projeler durmuyor.  Ancak belediye olarak hiçbir şey yapılmadı. Sadece çöpleri toplayabilirse onları topluyor. Bir de köylerdeki arazi yollarını düzenleme çalışıyor. O da sıcak asfalt kapanınca sadece sati asfalt yapıp geçiyor. Hal yapacağım dedi yarıda kaldı. Kent meydanı yapacağını söyledi beceremedi. Sera artıkları ile ilgili Almanya’ya gitti geldi.  Tam yapıyorum dedi 1 buçuk 2 milyon masraf etti, o da olmadı. Elmalı’da işsizlik çok. Belediye başkanlığına gelirken herkese söz vermiş. İşe alımlarıyla ilgili vaatler verilmiş. Ancak onlar da yerine getirilmedi” ifadelerini kullandı.

“KİMSE ARKASINDA DURMUYOR”  

Son olarak Başkan Halil Öztürk’ün kendi tabanından bile destek almadığını belirten AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Haluk Altunkaya, “Her şey fiyasko çıkınca gözden düştü. Sorunlara da imkan sağlanmayınca herkes küsmeye, taraf değiştirmeye başladı. Bırakın CHP tabanını, kendi partisi olan İYİ Parti meclis üyelerinde bile arkasında duracak sağlam adam kalmadı. Bunları bile tavizlerle yanında tutuyor.  O hale geldi. Vaatlerin altı dolmayınca herkes boşta kalmış oldu” şeklinde konuştu.

Faruk ÇELİK, Fatma ARSLAN