ELMALI’DA, TUHAF İŞLER YAPILIYOR

Bugün sadece Elmalı ve İlçe Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün yaptıklarını ele alacağım. Bu nedenle diğer konulara yer veremeyeceğim için peşinen özür dilerim. Elmalı hem Antalya hem de Türkiye için önemli bir yerdir. Çünkü ünlü alimimiz Elmalılı Hamdi Yazır Hazretleri buralıdır.

Elmalı, Türk tarihi için de önemli bir merkezdir. Dünya bu kadim ilçemizi ‘Elmalı Hazineleri’ ile tanımıştır. Elmalı Türk sporu için de çok önemlidir. Kırkpınar’dan bile eski olan tarihi ile bu yıl 5 Eylül’de yapılacak 669’ncu Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri için hazırlık yapıyor.

Elmalı bu güzelliklerinin yanında son dönemde Belediye Başkanı Halil Öztürk ile tanınmaya başladı. Öztürk’ün ‘Noter Onaylı Aşk Skandalı’ bu kadim ilçemizin tarihine leke getirecek şekilde adını duyurdu.

Bu kadarı ile kalmadı. Öztürk’ün aşk entrikalarının adli süreci devam ederken bu kez Türk’ün İlk Er Meydanı 669.Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Başkan Öztürk skandal bir işe imza attı.

Elmalı Belediye Başkanı, kendi kurumunun 3 adet sosyal tesisi olmasına rağmen güreşler için ilçedeki muhtarlarla içkili bir gazinoda toplantı yapmayı tercih etti.

Bir kadın işletmeci tarafından işletilen ve ilçenin tek içkili gazinosu olan Pergole’de yapılan toplantıda ne servis edildi bilmiyorum. Fakat seçilen mekanın dualı bir çayır için yapılan buluşmaya yakışmadığını söyleyebilirim.

Ama Başkan Öztürk’ün böyle ince bir ayrıntıyı hesap edebileceğini hiç zannetmiyorum. Çünkü yaşadığı skandal aşkı eline yüzüne buluşturan birinden böyle incelik beklemek yanlış olur.

Bir de bu yanlışa davet edilen Milletvekili Hasan Subaşı ortak edilmiş ya gerisini siz düşünün. Hadi Öztürk düşünememiş böyle bir ince ayrıntıyı da Sayın Subaşı, tecrübesi ile düşünebilmeliydi.

VAHİM İDDİALAR DOLAŞIYOR

Kadim şehir Elmalı’da güreşler öncesi hava giderek ısınıyor atmosfer yükseliyor. Tabi serin havadaki buluşmalarda belediye ile ilgili kulaktan kulağa birçok fısıltı ve iddialarda dolaşıyor. Ben bana ulaşan bazılarını yazacağım.

Birinci iddia; belediyenin kat karşılığı yaptırdığı inşaattaki emlaklerinin alım-satım yetkisi emlakçı Ali Tosun’a verilmiş.

İkinci iddia; belediyenin yıllardır kendi yaptığı güreş organizasyonu yeni kurulan kulüp üzerinden yapılmaya başlanmış. Nedeni ise daha kolay para harcamak içinmiş.

Üçüncü iddia mı gerçek mi bilemiyorum. Ama Tarihi Elmalı Güreşleri’nde de cazgırlık yapan Emin Ger, Başkan Halil Öztürk’e koruma yapılmış.

Dördüncü vahim iddia ise batı ilçelerinde mukim bir işadamına güreş organizasyonu için çek kırdırma meselesi. Eğer bu doğru ise inanın çok vahim bir durum.

Vallahi buna benzer birçok iddia daha var ama hepsini yazmaya kalksak, muhatları tek tek cevap vermeye kalksa bu sayfalar yetmez.

Peki bu noktada ne yapılması gerekiyor? Birincisi Başkan Halil Öztürk’ün HTS kayıtları ile de ayyuka çıkan aşk skandalı nedeniyle partisi tarafından derhal disipline sevk edilmeli. İçişleri Bakanlığı yazdığım iddiaların yanında yazamadığım diğer konularla ilgili Mülkiye Başmüfettişi’ni ilçeye gönderip inceleme başlatmalı. Başkan Öztürk ise muhtarlarla yaptığı toplantı yerinin yanlışlığından dolayı kamuoyundan özür dilemeli.

SADECE MUHALEFETE DAVET

Siz, Kırkpınar’dan bile eski olan ve Türk'ün İlk Er Meydanı olarak bilinen 669.Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni düzenleyeceksiniz.

İnsan böyle bir etkinlik için Türkiye’yi ayağa kaldırmak için her türlü hamleyi yapmaz mı? Ama sen ne yaptın; Ankara’ya gittin ve sadece Millet İttfikı’na davetiye götürdün. Bunu da sosyal medya hesaplarından böbürlenerek paylaştın. Veya sadece biz madalyonun bu tarafını gördük.

Peki, madem davet için siyasileri gezdin. Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu, Faik Öztrak, Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen’i ziyaret edip davetiye verdin. Diğer partiler ve siyasiler nerede?

İnsan en azından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nu ziyaret edip davetiyeyi vermez mi? Yoksa seni kabul etmediler veya verdin de yüzün tutmadığı için mi paylaşmadın?

Ama normal. Senin aklın böyle işlere değil başka işlere daha iyi çalışıyor. Fazlasını ve normal işler beklemek yanlış olur.

ÜZÜM ÜZÜME BAKA BAKA

Hakikaten güzel söylemiş atalarımız; ‘Üzüm üzüme baka baka kararır diye’. Kadim şehir Elmalı tarihinde hiç görmediği aşk skandalları ile çalkalanıyor.

Hani yazımın girişinde dediğim gibi bugün Elmalı’yı ve yaşananları yazacağımı söylemiştim. Yazım sonuna gelince bir arkadaşım aradı ve bir iddiayı daha ortaya attı. Tam da ata sözüne denk düşen bir iddia. Anlatılanı yazayım kararı siz verin ve kadim şehri ne hale getirdiklerini görün.

“Üst düzey belediye görevlisi, sevgilisini belediyenin ….işlerinde işe aldırmış. Zaten o yöneticiyi de herkes tanır. Bir dönem medyada baya gündem olmuştu. Bu arkadaş maharetli olduğu için sevgilisi ile her buluşmada künde atmaya kalkışıyor. Sanırım ‘Üzüm üzüme baka baka kararır’ derler ya. Bu ada aynen öyle olmuş.”

Adını sordum ama ısrarla bu yöneticinin adını gizledi. Ama anlattıklarından ben anladım. Tabi Elmalı’da yaşayanlar da anlamıştır. İnanın ki bu kadim şehrin adını böyle işlere karıştırıyorlar ya işte bun buna üzülüyorum.

Gerisi onların bileceği iş.