ELMALI AĞASI ZÜĞÜRT ÇIKTI

Türk'ün ilk er meydanı olarak bilinen 669'uncu tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri skandallarla başladı skandallarla son buldu. Ama skandallara bomba gibi bir yenisi eklendi. Güreşlerin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Davetiye skandalı ile başlayan güreşler, Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz ve ailesine yapılan çirkin muamele ile sürdü.

‘Noter Onaylı Skandal Aşk’ın kahramanı Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün kendisinin de mensubu olduğu İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi’ye takındığı tavır bardağı taşırmıştı.

Ünlü din alimi Elmalılı Hamdi Yazır’ın kemiklerini bile sızlatan olaylar Elmalı’da bir türlü durulmadı, durulacağa da benzemiyor. Çünkü Başkan Öztürk, kendini kasabanın şerifi ilan etmiş gibi tavır takınıyor. Bunu ben değil, bu lakabı takan Elmalılılar söylüyor.

Yaşadığı aşk skandalının telefon görüşmeleri HTS kayıtları ile belgelenen Halil Öztürk’ün sinirleri her geçen gün geriliyor. Kendi partilisi ve meclis üyesi Şükrü Ercan’ın arkasından atıp tuttu. Yüzüne söyleyemediklerini arkasından söyledi.

Ancak Ercan’ın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmesi ile ekim ayı meclisinde resmen günah çıkardı. Bir ağlamadığı kaldı. Hatta öyle ki meclisi çok kısa sürede bitirdi.

Fakat meclisi kapatmadan “669'uncu tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri hakkında gelecek mecliste konuşalım” diye meclis üyelerinden ricada bulundu. Bunu söylerken de yeni bir skandalı itiraf etti.

ÇAYIRDA SKANDAL BİTMİYOR

Yağlı güreşlerde ne hikmetse hep skandallar yaşanıyor. Artık bu gidişe Türkiye Güreş Federasyonu’nun dur deme vakti geldi de geçiyor. Niye mi?

Bakın; bir kaç yıl önce Döşemealtı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerinde Güreş Ağası Osman Ali Avcı’nın para vermeden 3 yıl üst üste ağa olduğu ortaya çıkmıştı.

2017 yılında 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Ahmet Çetin, ağalık ihale bedelinin ilk taksitinin ödemedi. Çetin, daha sonra basın toplantısı düzenleyip çantasından deste deste para çıkarıp göstermişti.

Bunlar tarihe geçen güreş ağalığı skandallarından sadece iki örnek. Ancak sıkı durun. Son örnek bu kez Antalya Elmalı’dan çıktı. Nasıl mı? Sırasıyla anlatmaya çalışayım.

Güreşlerin daimi ağası Muammer Ak, ihaleyi 669 bin lira açıp sonra ihaleden çekilmişti. Ne kadar güzel değil mi? Skandallarının yanında kadim şehirde iyi şeylere de imza atıldı.

669'uncu tarihi Antalya Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşi ağalığını 1 milyon 377 bin lira ile Mehmet Gök ve 17 yaşındaki oğlu Yunus Gökalp Gök kazandı. Yunus Alp Gök, yağlı pehlivan güreşleri tarihinin en genç güreş ağası olarak tarihe geçti. Buraya kadar normal.

Asıl anormallik bundan sonra başlıyor. En genç güreş ağası ve babası ilk ziyaretlerini Döşemealtı Belediye Başkanı CHP’li Turgay Genç’e yapıyor. Acaba niye? Bu sorunun cevabını birileri mutlaka vermeli!

AĞA, 25 ARALIK’A ÇEK VERDİ

Sonra? 13 Eylül’de ağa olan baba ve oğlu bir heyetle Elmalı Belediye Başkanı Öztürk’ü makamında ziyaret ediyor. Çaylar içiliyor, sohbetler yapılıyor. Para? İşte o yok!

Sonra aradan biraz zaman geçiyor. 28 Eylül’de baba Mehmet Gök, ağalığı devrettiği 17’lik oğlu olmadan Başkan Öztürk’ü ziyaret ediyor. Elinde bir miktar nakit para ve bir çek var.

Gören ve duyanlar sanki ağanın tüm parayı getirip teslim ettiğini zanneder. Çünkü Başkan Öztürk, bu ziyareti sosyal medyadan, “669. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri Ağalık İhalesinde 1 Milyon 377 Bin Türk Lirası olan ağalık ihale bedelini söz verildiği gibi 1 ay içinde gerçekleştiren değerli ağamıza güreşlerimize vermiş olduğu değerden dolayı teşekkür ediyorum” cümleleri ile paylaşıyor.

Ama ortada 1 milyon lira yerine sadece 25 Aralık 2021’e kesilmiş bir çek var. Yani ağalık veresiye gitmiş kimsenin haberi yok. Skandal patlak vermesin diye herkes sus pus olmuş.

Hey hak, gel bir şu işi bak. Suspus olan Başkan Öztürk, mecliste durumu kısaca izah etmek zorunda kalıyor bir soru üzerine. Diyor ki, “Bizde esnafız. Bir ay içinde hepsini alacağız dedik. Sağ olsun, 377’sini getirdi. Hayalimizin üstünde bir rakam oldu. Adam kendi de bilemedi bu rakama gideceğini. Bizden rica ettiği aralığın 25’ine kadar. ‘Bir yerden param gelecek, gelirse daha önce öderim’ dedi. Çok yüksek rakam olunca bende bir şey diyemedim. Bizde esnafız yani. Bir ay içinde hesap görülür hesap kesilir dedik amma olmadı. Yıl içinde olacağı için prosedür yerine gelmiş olacak. Çok sıkışırsak parayı isteyeceğiz.”

Başkan kendisi tek tek skandalı açıklamış. Buna itiraf mı dersiniz ne dersiniz bilemiyorum. Ama bildiğim öğrendiğim bir şey var o da ağanın züğürt çıktığı ve veresiye ağalık aldığı!

Yalın mı? Hadi biraz da siz düşünün bakalım!

ALSANA BAŞKA SKANDAL

CHP’li belediyeler garip garip işlere imza atıyorlar. Bunları yazıp deşifre edince de hemen ‘Yandaş’ yaftasını yapıştırıyorlar. Sanki doğru bir iş yaptılar.

Bakın önceki gün sosyal medyadan Aşkın Akcan adında bir hanımefendi, “Sevgili @MuratpasaBld.  Evine 3 maaş giren ailelere neden aşevi yardım kolisi getiriyor? Gerçekten ihtiyaç sahiplerine ne oldu?” diye bir paylaşım yaptı.

Belediyenin sosyal medya ekibi ise buna, “Merhabalar konuyu inceleyebilmemiz için DM’den adres bilgisi gönderebilir misiniz? Selamlar” diye açıklama gönderdi.

Ama Aşkın Hanım işi öyle ciddi takip etmiş ki, “Aşevi aracını kullanan araç şoförüne sorun oda hatırlar zaten. Güzeloba mh 2252 sk. Tek bir kişiye paket verildi ki bu sitelerde durumu aşevinden destek alacak kadar kötü biri yok” cümleleri tokat gibi yanıt verdi.

Eeee vatandaş bu. Vallahi işi takip eder ve haksızlığın peşini sonuna kadar kovalar. Yetik hakkını kimseye yedirtmez benim vatandaşım. Bir de espri yapmış sonunda, “Yardım kolisi alan ablanın ipek kirpikleri var” diye.

Başkan Ümit Uysal’ın bu işten haberinin olduğunu zannetmiyorum. Hadi bakalım cevap verin Muratpaşa Belediyesi yetkilileri. Hem Aşkın hanıma hem de kamuoyuna açıklayın bu skandalı.

Belki ipek kirpikli ablamız bunları duyar utanır de sizden önce koliyi geri gönderir.