ELMA KURDU VE CHP’DEKİ KAVGA

Türkiye 100 yılın seçimini 14 ve 28 Mayıs olmak üzere iki turda yaptı. İlk turda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 49,52 Millet İttifakı'nın adayı, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 oy almıştı.

Herkesin malumu 50+1’i ilk turda kimse alamadığı için seçim ikinci tura kalmıştı. İkinci turda yani 28 Mayıs’ta ise Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.18, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.82 oy aldı.

Yani “ÖNDEYİZ” diyen ve “KAZANDIK” diye naralar atanlar seçimi kaybetmişti. O gün hala 5+1 (6’lı masa) bir başka deyişle sayısı belli olmayan ittifak PARAMPARÇA oldu.

Ortaklar arasındaki karşılıklı suçlamalar, birbirlerine hakaretler havada uçuştu. Masanın ayakları kırıldı, cam masa paramparça hatta tuzla buz oldu. Sadece bu mu?

Millet İttifakı’nın (6’lı masanın) gövdesini oluşturan CHP’nin kendi içinde kavgalar yaşandı. ZOOM toplantıları ayyuka çıktı, değişim için yola çıkanlar birbirlerini yarı yolda bıraktı.

“KAZANDIK” diye halkı kandırmaya çalışanların seçimi kazanamamalarının nedenini sorgulamak, hataları tespit etmek yerine birbirlerini suçlamaları bana “ELMANIN KURDU İÇERİ” tabirini hatırlattı.


CHP Genel Başkanı ayrı bir telden, halka Cumhurbaşkanı Yardımcısı diye lanse edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başka bir telden çaldı. Ortaya akordu bozuk bir CHP çıktı.

Aslında geçmişe baktığımız zaman CHP’ye dışarıdan birinin müdahale etmesine gerek olmadığını kendi kendilerine kavga edip muhalefet ettiklerini herkes iyi bilir.


Çünkü onlar ELMA KURDU gibi içten içe kendilerini yiyip bitirirler. Tıpkı 14 ve 28 Mayıs seçimi öncesi ile sonrasında yaşananlar gibi.

ELMA KURDU içeride olunca hiçbir şey fayda etmiyor. Kendi kendini KEMİRDİKÇE KEMİRİYOR ve ÇÜRÜTÜYOR. Bunun en canlı ve son örneği ANTALYA’DA yaşandı.

Benim şimdi kısaca anlatacağımın detayını LİDER GAZETE’NİN manşet haberinde okuyacaksınız.  CHP’nin ilçe kongreleri olaylı bir şekilde devam ediyor.

Son olay CHP Muratpaşa İlçe Kongresi’nde yaşandı. Mevcut İlçe Başkanı Hasan Şahin tekrar seçildi. Buraya kadar olay yok. Her şey yolunda ama ELMA KURDU var ya kıpır kıpır.

Şahin, anlaşılmaz bir şekilde CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i hedef aldı konuşmasında. “Bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü” misali Başkanı Esen’i yolsuzlukla suçladı.

İşte ELMA KURDU veya KENDİ KENDİLERİNE MUHAFETE en canlı taptaze bir örnek, model! Dışarıdan müdahaleye gerek yok. İçten kendi kendini kemirme timsali!

İddia doğru mu değil mi bilemiyorum. Lakin Şahin’in “Şimdi bir şey söyleyeceğim. Seçimlere karışmayan belediye başkanım yok. Turgay başkanım, Ümit Başkanım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Semih Başkanım, Kumluca, Gazipaşa başkanlarım. Belediye başkanları seçimlere karımış. Bundan doğal bir şey yok…” diyor.

Bunlar doğru veya yanlış tartışılabilecek bir konu. Lakin, “Peki Konyaaltı Belediye Başkanı seçimlerle ilgili belediyeye 180 işçi alırken neredeydiniz arkadaşlar?” cümleleri çok dikkat çekici.

Anladığım kadarıyla Şahin, işçi alımında usulsüzlük yapıldığını iddia ediyor. Kim iddia ediyor? CHP’nin Muratpaşa İlçe Başkanı! Kimi hedef gösteriyor? CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’i.


İşte ELMA KURDU bu ya. Bünyeye girdimi ne yaparsanız yapın fayda emiyor. İllaki içeriden kemirecek. Çünkü beslendiği kaynak orası. Ama sonunu düşünmeden yapıyor tabi.

Tabi ELMA KURDU içeriden kemirince bünyeye zarar veriyor. Hemen karşı taraf ELMA KURDUNUN daha fazla zarar vermemesi için harekete geçiyor.

Semih Esen, iddiaların gerçekle bağdaşmadığını söylüyor. CHP’li Esen, kendisi hakkında iddiada bulunan CHP’li Şahin’i iftira atmak ve SİYASİ RANT DEVŞİRMEK ile suçluyor.


Lafa bak hizaya gel. Kim kimden RANT DEVŞİRİYOR arkadaş? İkinizde aynı partiden değil misiniz? Ortada bir RANT veya USULSÜZLÜK var ise yapanda ortaya atanda sizlersiniz!

Ancak Konyaaltı Belediye Başkanı Esen’in, “Halk için çalışmak yerine her türlü ahlaki değeri bir yana bırakarak sırf siyasi rant devşirmek için asılsız iftiralar üretmeyi mübah gören zihniyeti reddediyorum. Her türlü hukuki yollara başvurma hakkım saklı kalmak kaydıyla, bu asılsız ve amacı malum sözleri halkımızın vicdanına havale ediyorum” demesi dahada manidar.

Ortada bir şey olmasa durup dururken niye böyle bir iddia dillendirilsin ki? Ya Şahin istediği adamları Konyaaltı’na yerleştiremedi ya sözünü geçiremedi ya da bir kavganın fitilini ateşledi!

Her ne olursa olsun yaşananlara bakınca ELMA KURDU bana göre CHP’nin kendi içinde. Asıl bu tür ELMA KURTLARI yok edilmedikçe CHP içten içe KEMİRİLMEYE devam edecek gibi geliyor.