ELLER KONTAKTA GÖZLER MECLİSTE

Lider Gazete, halk otobüsü şoförlerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. 1 Temmuz itibarıyla yakıt desteği alamayan şoförler, gözünü perşembe 14.00’te toplanacak olan Büyükşehir meclis toplantısına çevirdi. Otobüs şoförleri, mecliste yakıt desteği için istediği sonucu alamazsa, yarından itibaren kontak kapatacak.

GÖZLER MECLİS TOPLANTISINDA

Büyükşehir Belediyesi Meclisi 86 gündem maddesi görüşmek üzere perşembe toplanıyor. Toplantıyı halk otobüs şoförleri yakından takip edecek. 1 Temmuz itibarıyla yakıt desteği kesilen otobüs şoförleri alınacak kararı dört gözle bekliyor. Yakıt desteği kesilen şoförlerin, zor durumda kaldıkları ve Büyükşehir Belediyesi’ne kızgın oldukları belirtildi. Mecliste yakıt desteği için ‘devam’ kararı çıkmazsa şoförler, cuma günü kontak kapatacak.

LİDER, ŞOFÖRLERİN SESİ OLDU

Lider Gazete de birçok kez şoförlerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmiş, çözümü için yetkililere seslenmişti. Daha önce de toplu taşıma şoförleri, sürücü kartlarının kapatıldığını ve çalışmalarının engellendiğini belirtmişti.  Öte yandan servis hizmetlerinin C plakalı servis araçlarıyla yapma zorunluluğu getiren UKOME kararına tepki gösteren C plakalı servis araç sahipleri UKOME önünde protesto gerçekleştirmişti.