ELLER KONTAKTA GÖZLER BÖCEK'TE

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, akaryakıta gelen zamlar, otobüs şoförlerinin gelirlerinin ve giderlerinin karşılanamamasından dolayı gelecek hafta hizmet verememe durumu ile karşı karşıya kalınabileceği konusunda uyarıda bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'e ve Ulaşım Daire Başkanlığı’na çağrıda bulunan Arslan, “Ulaşım esnafımıza İstanbul, Ankara, Kayseri, Bursa Büyükşehir belediyelerinin sağlamış olduğu destek kadar destek sağlanmasını talep etmekteyiz” dedi.

Faruk ÇELİK, Ahmet ARĞILLI

Akaryakıta gelen zamlar ve ulaşım esnafının giderlerinin karşılanamamasından dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak bir an önce ulaşım esnafına destek verilmesini söyleyen Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, destek gelmemesi durumunda gelecek hafta hizmet verememe durumu ile karşı karşıya kalınabileceği hususunda uyarıda bulundu. Ulaşım esnafının dertlerini Antalyalılardan özür dileyerek sıralayan Arslan, “Akaryakıta gelen yüzde 100 zamlardan dolayı gerekse yolcu gelirlerimizin çok düşmesi gelirlerimiz ile giderlerimizi karşılayamaz hale gelmemiz sebebi ile önümüzdeki hafta itibari ile hizmet edememe ile karşı karşıya olduğumuzu bildirmek isterim” diye konuştu.

“NURETTİN TONGUÇ PLAKA PLAKA PAYLAŞSIN!”

Araçların günlük gelirlerinin yakıt ödemesine yetmediğinden yakınan Arslan, “Kredi kartlarımız tıkandı akaryakıt firmaları veresiye vermemektedir. Araçlarımız günlük 100 litre yakıt yakmakta, 100 litre yakıt bu gece itibari ile bin 500 lira olmuştur. Hesaplarımıza günlük hak edişleri Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Tonguç tarafından yatırılmaktadır. Hesabımıza 1000 ila bin 500 arası hak ediş yatırmaktadır. Kendisinden AU araçlarımızın aylık ve günlük hak edişlerini plaka plaka paylaşmasını gelirlerimizi tüm Antalya halkımızın görmesini önemle talep ve rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

65 YAŞ İÇİN DÜZENLEME TALEBİ

Ulaşım esnafından ÖTV ve KDV alınmamasını ve bandrol vergisinden muafiyet uygulanmasını talep eden Arslan, “Bizler Aile Bakanlığı Ücretsiz Seyahat Kapsamı Yönetmeliği ve UKOME kararları ile ücretsiz hizmet eden tek esnaf gurubu olmamız sebebi ile hükümet yetkililerimizden esnafımızın talebi akaryakıta alınan ÖTV ve KDV alınmaması bandrol vergisinden muafiyet uygulanmasını talep etmekteyiz. Ayrıca 2018 yılından bugüne kadar 65 yaş vatandaşların toplu taşıma araçlarımıza biniş sayıları katlanarak artması karşısında ödemelerinin hiç artmaması hala 1000 TL olarak kalması esnafımızı üzmektedir acil olarak biniş başına ödeme yapılmasını ve binişlere kısıtlama getirilmesini talep etmekteyiz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E SİTEM

Araçların aylık maliyetlerini açıklayan Arslan şunları kaydetti:

“Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’mız tarafından ulaşım esnafımıza İstanbul, Ankara, Kayseri, Bursa Büyükşehir belediyelerinin sağlamış olduğu destek kadar destek sağlanmasını talep etmekteyiz. Araçlarımızın 1 aylık maliyeti puantajı 70 bin TL’yi aşmış bulunmaktadır. Belediyemize ait Ulaşım A.Ş. 1 araçlık 1 aylık maliyeti ise 100 bin TL’dir. Bizlerin tüm gelirleri Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nda olup hesaplarımıza aylık 32 bin ila 35 bin TL para yatırılmaktadır. Şu an sadece akaryakıtımız aylık gelirimizi geçmiş bulunmaktadır. Emekçi şoförlerimizin maaşını nereden ödeyeceğiz SSK, trafik sigortası, kasko, bandrol vergimizi, gelir vergimizi, KDV’mizi kim ödeyecek takdiri tüm halkımıza sunuyorum.”

SOSYAL MEDYA ÇALKALANDI

Sosyal medya hesabından üzerinden ulaşım esnafının sorunları ile ilgili açıklama yaparak Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilerine açık çağrıda bulunan Arslan’ın ifadeleri sonrasında, destek mesajları geldi. Esnafı bu hale düşürenler hakkında eleştirilerde bulunan vatandaşlardan biri “Otobüsçü esnafını kan ağlatanlara bu hale getirenlere servetiyle malıyla rezil edenlere bataklığa sürükleyip göz göre görmezden gelenlere Allah sizi bildiği gibi etsin mal sahibinin şoförlerin emekçi bütün esnaf ve ailelerin vebali öbür tarafta cayır cayır ödeyin inşallah yazıklar olsun hepinize” ifadelerini kullanırken bir diğer vatandaş ise “Başkanım vatandaşımızın ve taşımacı esnafımızında mağdur olmaması için yetkililer tarafından çözüm üretilmesi gerekmektedir haklısınız tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz” diyerek çağrıda bulundu.