ELİNİN KÖRÜ

Geçtiğimiz hafta CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, söylemleriyle büyük tepki toplayan ve Türk düşmanlığı adeta tescilli olan sözüm ona sanatçı Pervin Chakar'ın elini öperek çiçek vermişti.

***

Bu durum “bir önceki genel başkanın bıraktığı yerden devam eden bir zihniyet var CHP yönetimde” şeklinde bir algıya da neden olmuştu. Hatta bıraktığı yerden daha da ileriye giderek daha anarşist söylemler içeren konuşmalar yapıyor tepkisi de gelmişti.

***

Elbette bu tepkiye neden olay da Özel'in sokak çağrısı olmuştu. İki yüksek mahkemenin yaşadığı durumla alakalı halkı sokaklara çağırması oldukça garipsenmiş ama Allah'tan kendisini dikkate alan olmamıştı. Ya o çağrıya uyan olup 6-8 Ekim olayları gibi üzücü durumlar ortaya çıksa, “Özgür Özel bunun vebalini taşıyabilecek miydi” diye de sormak lazım.

***

Yazının özünden sapmadan ana başlığa dönecek olursak Özel eğer çok el etek öpme heveslisi ise bu satırlar aracılığı ile naçizane kendisine yardımcı olmak isterim.

Mesela dün 24 Kasım öğretmenler günü idi. Bu özel gün vesilesiyle Özgür bey Şehit Öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın, Necmettin öğretmenin anne ve babasının elini öpebilir.

***

Ha programım çok yoğun edebiyatı falan yapmaya kalkmasın, bu memleketin düşmanı olanlara ayırdığı zamanın milyonda birini ayırsa pekala dediğimi yapabilir. Hem kendini oraya taşıyan irade, hem de kapalı kapılar ardındaki ortakları tepki gösterir düşüncesi hakim ise onu da kendisi düşünsün.

***

Ortakları incinir veya tepki gösterir kısmından da çekiniyorsa o zaman evden partiye veya meclise giderken önüne gelen ilkokulu ziyaret edip oradaki bu milletin evlatlarına ışık olan öğretmenlerimizin elini öpebilir. Tabi bu arada o öğretmenlerimiz elini verirse...

Malum kollarını kaptırmaktan korkarlar. Öyle değil mi?

***

Bende bu vesileyle vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü için mücadele eden, bu milletin geleceği olan fidanlarımızı vatan, millet, din ve devlet sevdasıyla yetiştirme gayretindeki tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, hak ettikleri müreffeh bir hayat diliyorum.

Ebediyete irtihal edenlere de Rabbim rahmet eylesin.