Eleştirilerin odağındaki caddede çalışmalar başladı

Antalya’nın önemli turizm yollarından biri olan Muratpaşa ilçesindeki Kardeş Kentler Caddesi’nde CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 70 gün sürecek olan kurp düzeltme ve altyapı deplase yenileme çalışması başlatıldı. Tepkilerin odağındaki çalışma için AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, “Biz 90 günde 120 gün gibi sürede alt geçit, üst geçit yaptık” eleştirisinde bulunmuştu.

Lider Gazete’nin ‘Yol Yapamayan CHP, Yol Kesmeye Başladı’ başlığıyla manşetten duyurduğu CHP’li Muhittin Böcek başkanlığındaki Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 70 gün süreyle kapalı kalacağı duyurulan Kardeş Kentler Caddesi’nde kurp düzeltme ve altyapı deplase yenileme çalışması başladı. Çalışma nedeniyle ilk olarak 08 Ekim tarihi itibarıyla Kardeş Kentler Caddesi’nin Başbuğ Alparslan Türkeş Caddesi ile 31132 Sokak arası iki şeritli olarak trafiğe kapatıldı.


KAZALARA NEDEN OLUYORMUŞ

İş makinelerinin ve ekiplerin hızla başladığı çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı AYKOME Şube Müdürü Mehmet Eren Gül, “Antalya’nın en işlek caddelerinden biri olan Kardeş Kentler Caddesi üzerinde çok sayıda kazaya sebep olan bir kurp mevcut. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün bu kurbun düzeltilmesiyle ilgili talepleri oldu ve bu doğrultuda çalışma başlatıldı. Haziran ayında gerçekleşen UKOME Genel Kurulunda bu konu gündeme gelerek görüşüldü. Caddenin kapatılması oy birliğiyle karara bağlandı. İlgili konu Haziran ayında karara bağlansa da turizm sezonundan dolayı bu tarihi bekledik. Yolun düzeltilmesiyle beraber caddenin parsel sınırlarında kalan kısmı da vardı. Parsel sahiplerinin de talepleri doğrultusunda yolun parselden dışarı alınmasıyla ekipler çalışmaya başladı ” diye konuştu.


“OLMAYAN ALTYAPILARIN İMALATLARI YAPILIYOR”

940 metrelik bir alanda çalışma yaptıklarını belirten Mehmet Eren Gül, “Bu alanda kurp düzenlemesi kapsamında mevcut altyapıların korunması ve olmayan altyapıların imalatları da gerçekleştirilecek. Parsel sınırında kalan yolun altyapılarını deplasesini gerçekleştiriyoruz, olmayan altyapıların imalatları yapılıyor. Hedefimiz belirlenen sürenin daha öncesinde kurp ve altyapı çalışmalarını tamamlayarak yolu açmak” dedi.


ÇETİN BÜYÜKŞEHİR’İ ELEŞTİRMİŞTİ

“Biz AK Parti Belediyeciliği döneminde Antalya’da 90 günde 120 gün gibi sürede alt geçit üst geçit yapıyorduk. 70 günde ana arter bir yolu ne tadilatı yapacaksa yolu kapattığı günlere geldik” diyerek CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi eleştiren AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Geçen biz yapmış olduğumuz basın toplantısında da dile getirdik, ASAT’ın yapmış olduğu çalışmadan sonra yolları açmakta 1-2 ay zorlanıyorlar. Çeviriyorlar çemberle kırmızılarla yolu kapatıyorlar. 2 3 ay tamiratı yapılacak asfaltı yama yapılacak diye bekleyen mahalleler var. Bu olaya da şaşırdık mı hiç şaşmadık. Bildiğimiz büyükşehir yan gelip yatmaya iş yapmamaya devam ediyor.”


“5 BUÇUK SENE SONRA GÜNAYDIN”

Ayrıca çalışma yapılan alanın Altıntaş bölgesinde olmasına dikkat çeken Çetin, “Bu çalışma yapılacak yer kaç senedir ruhsat verip alt yapısını yapmadıkları Altıntaş. Geçenlerde yaptığımız basın açıklamasında Altıntaş’ın alt yapı sorunlarını dile getirmiştik. Bizim basın toplantısında dile getirdiğimizle akıllarına gelmiş ki alt yapı yapmaya karar vermişler. 5 yıldır ruhsatını veren Büyükşehir mahalleyi yenice hatırladı. Akılları başlarına yeni geldi. 5 buçuk sene sonra günaydın” ifadelerini kullanmıştı.