ELEŞTİRİ GÜZEL AMA HADDİNİ AŞMADIKÇA

Alanyaspor Süper Lig’deki 6. sezonuna bir galibiyet bir mağlubiyet ile başladı. Önce şampiyonluk apoleti olan Başakşehir’i yenerken ardından 9 kişi tamamladığımız Altay karşısında 4 gollü ağır bir yenilgi aldık.

Ligin henüz başında Alanyaspor yönetimi ve teknik direktör Çağdaş Atan’a ağır eleştiriler de gelmeye başladı. Eleştiri elbette yapılır ama bu eleştiriler haddini ve sınırını aşmaya hatta oldukça cahilce yapılmaya başlayınca işin rengi değişiyor.

Öncelikle Alanyaspor yönetimi; taraftarı vasat olmamaya, takımın üst sıraları hedeflemesine alıştırdı. Bu hedeften en ufak bir sapma olunca eleştiriler yağmur gibi geliyor. Bu çok yanlış, her takımın inişli çıkışlı grafiği olabilir. İki sene önce küme düşmeye oynayan Fenerbahçe bugün şampiyonluk adayı olarak gösteriliyor mesela. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Üstelik Alanyaspor tamamen kabuk değiştirdiği bir sezona başlıyor. Takımın iskeletini oluşturan Tzavellas, Caulker, Siopis, Berkan ve Bakasetas bu sezon başı yoklar. Onların yerine yapılan transferlerde daha yeni yeni takıma katılıyor ve alışma süreci geçiriyorlar. Üstelik Efecan’ın bireysel bir hatası ile maçın başında 10 kişi kalmışız. Şimdi bu süreci bu denli sert eleştirmek için akıl tutulması yaşamak gerek.

Alanyaspor bütçesi çok düşük bir takım, öncelikle bunu kabul etmek gerekir. Stadımız ligin en küçük stadı ve fiyatlar çok ucuz. Bir tane storemiz var ve satılan forma sayısı belli. Otopark paraları ile ancak bir iki genç oyuncunun maaşları ödenir. Bu durumda Alanyaspor’un satış yapması veya elindeki futbolculara az maaş vermesi gerekiyor. Alanyaspor bu yıl Berkan, Siopis ve Tzavellas satışlarından 5.4 milyon Euro gelir elde etti. Devre arası satılan Bakasetas’ı da eklersek bu rakam 8.4 milyona çıkıyor. Ayrıca maaş yükseltmek isteyen Caulker ve Salih’le sözleşme uzatılmadı. Bu rakamlar Alanyaspor’un bir değil 2-3 yılını kurtaracak rakamlar. Ne istiyoruz? Paraları saçalım, kimseyi göndermeyelim ve bir iki yıllık başarı sonrası alt liglere geri mi dönelim. Yönetime bence kimse karışmasın bırakın işlerini yapsınlar.

Davidson maçtan önce hastanede serum yiyor ve doğal olarak yedek başlıyor. Herkes Çağdaş Atan’a yükleniyor “vay efendim nasıl oynatmasın.” Yahu adam hasta açıp bakmak bu kadar mı zor? Gerçekten Alanya şehri futbol konusunda kendisini geliştirmeli. Bu kültür yavaş yavaş oturacaktır. “Bu sene kesin düştük, maçlar satılıyor, para yiyorlar” diyenlerle de sezon sonu görüşelim… Alanyaspor çok paylaşım sildirecek onlara çooook.