Elektrikli otomobil sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 120 arttı
Türkiye’de trafikte bulunan elektrikli otomobillerin sayısı, mart sonu itibarıyla geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 120 artarak 218 bin 238 oldu.

Türkiye’de trafikte bulunan elektrikli otomobillerin sayısı, mart sonu itibarıyla geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 120 artarak 218 bin 238 oldu.
Fosil yakıtların çevreye verdiği zararları minimize etmek
amacıyla sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alanda "yeşil
dönüşüm" hızlanırken, bu gelişmeler dünyanın önde gelen otomotiv
şirketlerinin bu alandaki yatırımların daha da artmasını sağladı.
Dünyadaki bu dönüşüm, Türkiye'deki yatırımlara ve otomobil
tercihlerine de yansıdı. Söz konusu araç sınıfında küresel bir oyuncu olmak
amacıyla hayata geçirilen TOGG'a ek olarak, son dönemde özel sektör de
elektrikli araç üretimine yönelik yatırımlara başladı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen
bilgiye göre, karbon salınımının diğer yakıt türlerine göre daha az olduğu
elektrikli araçların sayısı son 10 yılda önemli oranda arttı. 2015'te yalnızca
565 olan trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2019'da ilk defa 1000'i
geçerken, 2025'te ise bu sayı 200 bini geçti.
Trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2024 sonu
itibarıyla 183 bin 776 olurken, Mart 2025 itibarıyla 218 bin 238'e ulaştı. Söz
konusu otomobil sayısı, geçen yıl marta göre ise yaklaşık yüzde 120 artmış
oldu.
ELEKTRİKLİ ARAÇ
SAYISI, DİZEL VE LPG'Yİ SOLLADI
Martta, trafiğe kaydı yapılan otomobillerin yakıt türlerine
göre dağılımı incelendiğinde, bunların yüzde 48,1'inin benzinli olduğu görüldü.
Bu türü, yüzde 30,5 ile hibrit yakıtlı otomobiller izledi. Martta trafiğe kaydı
yapılan otomobillerin içinde elektrikli oranı ise yüzde 12,9 olarak kayıtlara
geçti.
Geçen ay sonu itibarıyla elektrikli araçlar, trafiğe kaydı
yapılan dizel (yüzde7,6) ve LPG (yüzde 0,9) yakıtlı otomobilleri geride
bıraktı. Martta, 12 bin 221 elektrikli, 7 bin 192 dizel ve 893 LPG yakıtlı otomobil
trafiğe kaydedildi.
AA
Türkiye genelinde çocuk nüfus oranı yüzde 25,5 olarak kayıtlara geçerken, Antalya’da bu oran yüzde 23,6 olarak belirlendi. Akdeniz’in gözde şehirlerinden Antalya, bölgedeki en yüksek çocuk nüfus oranına sahip il oldu.
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Perşembe Pazarı turizm sezonunun başlamasıyla birlikte yabancı turistlerin akınına uğradı. Otellerden gelen turistleri pazarda gören esnaf, yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 350 baz puan artırarak yüzde 46’ya çıkardı.
Türkiye genelinde mart ayında 110 bin 795 konut satışı gerçekleşirken, yabancılara yapılan konut satışlarında 496 konut ile Antalya, İstanbul'un ardından en çok satış yapılan ikinci il oldu.
Antalya’nın Aksu ilçesinde çiftçi kokteyl domatesin hal fiyatlarının düşmesi nedeniyle mahsulünü dalında çürümeye terk etti. Domatesin üreticiden 15 TL’ye alındığını söyleyen çiftçi, “Marketlerde ise 70 TL'ye satılıyor. Aradaki farkı kim yiyor” diyerek tepki gösterdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.
Son dönemde trafikte sigortasız araçların oluşturduğu tehlikelere ve zorunlu trafik sigortası fiyatlarının hızla artmasına dikkat çeken Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, özellikle sigortasız araçların yol açtığı mağduriyetlerin ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Gündüz, “Her dört araçtan biri sigortasız dolaşıyor” dedi.
Türkiye’de konut piyasasındaki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Hüsamettin Koçak, satış rakamlarında geçmiş yıllara göre bir artış yaşandığını ancak piyasanın hala açılmadığını belirtti. Koçak, bunun en önemli nedenlerinden birinin konut kredilerindeki yüksek faiz oranları olduğunu vurguladı.
Antalya'da otelciler, 9 günlük bayram tatilinde yakalayamadığı doluluğu Paskalya'da telafi etmeyi hedefliyor. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, hava şartları ve tatilin son anda uzatılması nedeniyle bayramda beklenilen yoğunluğun oluşmadığını ifade ederek, rotayı 11 Nisan'da başlayacak Paskalya tatiline çevirdiklerini açıkladı. Saatçioğlu, “Paskalya'da otelleri hemen hemen yüzde 100 dolduracağız” dedi.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz